ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών - Συνδιαμορφώνοντας ένα Νέο ΕΣΥ

Σινάνη Αικατερίνη

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, που διοργανώνει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, το μεγαλύτερο ετήσιο forum διαβούλευσης και διαλόγου των εκπροσώπων ασθενών με την πολιτική ηγεσία, την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα και τους επαγγελματίες υγείας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα 161 21 | Αίθουσα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”).

12o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών - Συνδιαμορφώνοντας ένα Νέο ΕΣΥ

Στο θεσμό που για πάνω από μια δεκαετία θέτει επί τάπητος τις βασικές προκλήσεις στο χώρο της Υγείας, υπό το πρίσμα των ληπτών, θα χαρτογραφηθούν και τη φετινή χρονιά οι προτεραιότητες για τους ασθενείς και τους πολίτες, τους οποίους καλείται να υπηρετήσει το Σύστημα Υγείας.

Με τον τίτλο “Συνδιαμορφώνοντας ένα Νέο ΕΣΥ” οι θεματικές του διήμερου συνεδρίου θα καλύψουν σημαντικά και ακανθώδη θέματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση ενός νέου, δίκαιου και βιώσιμου Εθνικού Συστήματος Υγείας, 40 χρόνια μετά την ίδρυση του, όπως η πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η κλιματική κρίση, η συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων για πολιτικές υγείας, ο νέος Υγειονομικός Χάρτης και οι ιδιωτικές δαπάνες στην Υγεία, η αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καθώς και η πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία και σε κλινικές μελέτες.

Παρουσία της ηγεσίας και εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, των πολιτικών κομμάτων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και Συλλόγων Ασθενών, η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων για την κλιματική κρίση, τη σημασία της πρόληψης, τον υγειονομικό χάρτη, την παραπληροφόρηση και τη συμμετοχή των ασθενών στις πολιτικές αποφάσεις.

Τη δεύτερη μέρα θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν στη ψυχική υγεία των χρόνιων ασθενών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον προσωπικό γιατρό, την ποιότητα των υπηρεσιών, τις ιδιωτικές δαπάνες και τις κλινικές μελέτες, καθώς και την πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου πατώντας εδώ.

*Η είσοδος είναι δωρεάν στο κοινό.

Παρακολουθείστε το Συνέδριο και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του συνεδρίου και στους ακόλουθους συνδέσμους: Facebook (Ημέρα 1 | Ημέρα 2) και YouTube (Ημέρα 1 | Ημέρα 2)

Υπεύθυνος Πανελληνίου Συνεδρίου: Ζώης Ζούτσος T: 210 32 23 300 E: info@greekpatient.gr

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι το τριτοβάθμιο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών από ολόκληρη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2019 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, τη συμμετοχή τους στη χάραξη και αξιολόγηση των πολιτικών που τους αφορούν και τη συμβολή τους στην προαγωγή ενός βιώσιμου και δίκαιου συστήματος υγείας.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι αναγνωρισμένη δια νόμου συνομιλητής της Πολιτείας για ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές της υγείας.

Με την ευγενική υποστήριξη:

Χρυσοί Υποστηρικτές: AstraZeneca Greece, GlaxoSmithKline Greece, Janssen Cilag, MSD Greece

Ασημένιοι Υποστηρικτές: Coronis Research SA, Integris Pharma, Sanofi, Vianex

Βασικοί Υποστηρικτές: Abbvie, Affidea, Amgen Hellas, Bristol – Myers Squibb, Elpen, Genesis Pharma, Gilead, Gnomon Informatics, Pharmaserve – Lilly, Medtronic Hellas, Novo Nordisk Hellas, Pfizer Hellas, Roche Diagnostics Hellas, Roche Hellas, Takeda Hellas, UCB, ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ