ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Όταν η Apivita φιλοξενεί την γυναικεία ηγεσία της χώρας

Μία ξεχωριστή γυναικεία συνάντηση φιλοξένησε το Apivta Experience Store την περασμένη Πέμπτη όπου συζητήθηκαν θέματα  ηγεσίας.
Όταν η Apivita φιλοξενεί την γυναικεία ηγεσία της χώρας

«Συνομωσία» γυναικών; Μπορείς να το πεις και έτσι!

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου, η αίθουσα Hippocrates Lecture Hall του νέου Πολυχώρου της Apivita (ΤΗE APIVITA EXPERIENCE STORE) φιλοξένησε μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή συναντηση. Ενδιαφέρουσα, τόσο για το θέμα της όσο και το ίδιο το περιέχομενο της συζήτησης. Ξεχωριστή, γιατί είναι σπάνιο μέσα σε ένα απόγευμα, στον ίδιο χώρο να μαζευτούν μερικές από τις πιο δυναμικές και αξιόλογες σύγχρονες γυναίκες αυτής της πόλης για να συζητήσουν ανοιχτά, ειλικρινά, από καρδιάς, με χιούμορ και χαλαρότητα όλα εκείνα που απασχολούν κάθε σύγχρονη γυναίκα.

Πηγή έμπνευσης για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και ερέθισμα για τις απόψεις που αντάλλαξαν γυναίκες από διαφορετικούς χώρους, καταβολές και ηλικίες, αποτέλεσε το βιβλίο – φαινόμενο ‘Lean In – Βγείτε Μπροστά’ της Sheryl Sandberg (COO της Facebook), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Προσκεκλημένες, γυναίκες που στον χώρο της η καθεμία διακρίνεται, ηγείται ή επηρρεάζει και εμπνέει και άλλες γυναίκες με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, μέσα από την επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.

Μεταξύ άλλων η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Εμμανουέλα Βασιλάκη, η Στέλλα Ράπτη, η Τζένη Μπαλατσινού, η Χριστιάνα Καίσαρη, η Μανουέλα Παυλίδου, η Μελίσα Μεταξά, η Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη, η Δάφνη Ζουμπουλάκη, η Όλγα Μαλέα, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η Μπέτυ Καζακοπούλου, Άρτεμις Καλαντζάκου, και άλλες. Αντικείμενο της συζήτησης η θέληση για ηγεσία στις νέες γυναίκες σήμερα, και πώς μπορούν και με την υποστήριξη των άλλων γυναικών, παρά τις δυσκολίες της εποχής, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν μια ζωή βασιμένη στα ταλέντα, τη μόρφωση, τις ικανότητές τους και όχι βασισμένη σε περιορισμούς, στερεότυπα ή ακόμα και ενοχές που προκύπτουν από το φύλο τους.

Όπως, χαρακτηριστικά, υποστήριξε η Νίκη Κουτσιανά στην ομιλία της: «Μέσα από το βιβλίο, ‘Lean In’, εμείς οι γυναίκες καλούμαστε να βγούμε μπροστά: να καταρρίψουμε τους φόβους μας, να ξεπεράσουμε τις ανασφάλειές μας, να βγάλουμε την αλήθειά μας και να κάνουμε τις επιλογές μας με βάση τις δικές μας επιθυμίες και στόχους και όχι το τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς.»

Η Νίκη Κουτσιανά που επελέγει από τον εκδοτικό οίκο με τη σύμφωνη γνώμη της ίδιας της Sheryl Sandebrg να γράψει τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της συγγραφέως, ξεκινώντας τη συζήτηση που συντόνισε η δημοσιογράφος Στέλλα Κάσδαγλη και χαιρέτισε η εκδότρια Έλενα Πατάκη.

Από γυναίκες για γυναίκες, λοιπόν η συζήτηση, σε ένα χώρο που πρεσβεύει τη δύναμη της φύσης κι εμπνέεται από τον ολιστικό τρόπο ζωής. Επίλογο αυτής της συνάντησης αποτέλεσε η ξενάγηση στην εμπειρία του ΤΗE APIVITA EXPERIENCE STORE - μία άποψη ζωής που αξίζει όλοι και όλες να γνωρίσουν.