ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η Apivita μέλος διεθνούς δικτύου που οραματίζεται την επιχειρηματικότητα με την ευημερία

Η Apivita μέλος διεθνούς δικτύου που οραματίζεται την επιχειρηματικότητα με την ευημερία

Η APIVITA είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που αποκτά την πιστοποίηση B Corporation και γίνεται μέλος ενός διεθνούς δικτύου εταιρειών και οργανισμών που οραματίζεται να συνδυάσει την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευημερία και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Το κίνημα B Corpοration είναι ένα να δίκτυο purpose driven εταιρειών που χρησιμοποιούν την επιχείρηση ως μια δύναμη για το καλό. Οι πιστοποιημένες B Corp εταιρείες ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές τους επιδόσεις, διέπονται από διαφάνεια και νομική ευθύνη και φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Η διαδικασία αξιολόγησης των εταιρειών που επιθυμούν να γίνουν μέλη του B Corporation εξετάζει την επίδραση που έχουν οι εταιρείες ως προς τους εργαζόμενους, την κοινότητα, τους πελάτες και το περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή το δίκτυο των πιστοποιημένων B Corp εταιρειών αποτελείται από περισσότερες από 2.500 εταιρείες σε 50 χώρες παγκοσμίως από 130 διαφορετικούς κλάδους, με εταιρείες όπως οι Ben and Jerry's, Patagonia, Natura, Danone North America, Pukka, Dr. Bronner’s κα.

Για την APIVITA η συμμετοχή της στο κίνημα B Corp είναι στρατηγικής σημασίας και θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, στη στρατηγική αειφορίας και στην ανάπτυξη νέων συνεργιών. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για όλους ότι δεν αρκεί μια εταιρεία να είναι «Η καλύτερη στον κόσμο» αλλά «Η καλύτερη για τον κόσμο».

Στις 12 Ιουνίου η APIVITA, ως μέλος του διεθνούς δικτύου Β Corporation, αναδείχθηκε ως μια από τις εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις «Καλύτερες για τον Κόσμο» εταιρείες, στον τομέα του Περιβάλλοντος. Σε αυτή τη λίστα συγκαταλέγονται εταιρείες που στην αξιολόγηση για την επίδρασή τους στο περιβάλλον πέτυχαν βαθμολογία που ανήκει στο υψηλότερο 10% μεταξύ των 2.500 εταιρειών πιστοποιημένων ως B Corp.

Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση που αφορά την επίδραση των εταιρειών στο Περιβάλλον, καταγράφει και βαθμολογεί τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της εταιρείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στη λειτουργία της, στις εγκαταστάσεις, στα υλικά που χρησιμοποιεί, στις εκπομπές ρύπων, καθώς και στη χρήση των φυσικών πόρων και της ενέργειας. Οι 228 εταιρείες που διακρίθηκαν ως «Καλύτερες για τον Κόσμο» εταιρείες, στον τομέα του Περιβάλλοντος προέρχονται από 72 διαφορετικούς κλάδους και 25 χώρες και αποτελούν ένα πρότυπο για το πώς η δύναμη των επιχειρήσεων μπορεί να μετατραπεί σε μια δύναμη για το καλό. Για την APIVITA, η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ενισχύει την πολύχρονη δέσμευση της για βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που βρισκόμαστε στη λίστα με τις «Καλύτερες για τον Κόσμο» εταιρείες, στον τομέα του Περιβάλλοντος, καθώς το περιβάλλον και οι ανεκτίμητοι φυσικοί του πόροι αποτελούν την κύρια πηγή έμπνευσης της APIVITA από την ίδρυσή της, το 1979. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής φύσης, με την πλούσια βιοποικιλότητα, τα μοναδικά ενδημικά φυτά και βότανα υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά και η θαυμαστή κοινωνία της μέλισσας βρίσκονται σε κάθε ένα από τα προϊόντα μας προωθώντας ένα αρμονικό και ισορροπημένο τρόπο ζωής».

Δείτε εδώ, περισσότερες πληροφορίες για το κίνημα B Corporation.

 Διαβάστε ακόμη:

Η APIVITA γιορτάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

 

Apivita Πίνδος Herbs: Όταν το επιχειρείν συναντά την Παιδεία - Πρόγραμμα για νέους της Πίνδου

Επίσκεψη 23 πρεσβευτών στην Apivita - Σύντομα και ο ΠτΔ Π. Παυλόπουλος

Όταν ο Τσίπρας ανακαλύπτει με ενθουσιασμό το ελληνικό επιχειρείν - Επίσκεψη στην Apivita

Τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό: Το νέο οικολογικό εγχείρημα της Apivita

Κ. Φωτάκης: Η Apivita επιτομή της υγιούς επιχειρηματικότητας

Στην ισπανική Puig περνά η Apivita - Παραμένει στο τιμόνι ο Ν. Κουτσιανάς και η παραγωγή στην Ελλάδα

 

 

 

BEST OF NETWORK

Ξημέρωσε...νέο lockdown: Τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για καταστήματα, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Σεισμός Ελασσόνα: Εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτήρια - Προς κατεδάφιση το σχολείο και 150 σπίτια

Ένοπλες Δυνάμεις: Συμμαχίες - «θηλιά» στο λαιμό του Ερντογάν - Οργή για τα νέα όπλα της Ελλάδας

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία της Αττικής: «Ξεμένουν» από ΜΕΘ, ποια θα λειτουργούν ως Covid

Γιατί η κυβέρνηση απέρριψε τη λύση του καθολικού lockdown - Όλο το παρασκήνιο

Survivor: Δεν ξανάγινε! Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια – Ξέσπασε σε κλάματα η Μαριαλένα (video)

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε κορύφωση της πανδημίας αυτή την εβδομάδα - Τι θα γίνει το Πάσχα

Δημήτρης Λιγνάδης: Το πόρισμα της έρευνας από το σπίτι του - Έρχονται νέες καταθέσεις μαρτύρων

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης μετά τα νέα μέτρα - Τι θα κρίνει το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

SMS στο 13033: Πώς θα μετακινούμαστε για καταστήματα, άθληση και φροντίδα ηλικιωμένου

Άγρια δολοφονία: Πατέρας σκότωσε με 20 σφαίρες την κόρη επειδή δεν του είπε πού είναι η πρώην του

Σεισμός Ελασσόνα – Άκης Τσελέντης: Οι μετασεισμοί θα συνεχίζονται για μήνες – Γιατί ανησυχεί