ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Apivita Πίνδος Herbs: Όταν το επιχειρείν συναντά την Παιδεία - Πρόγραμμα για νέους της Πίνδου

Μπορεί η επιχειρηματικότητα να συμβαδίσει με την Παιδεία; Στην Ελλάδα, την οποία κατηγορούμε για πολλά δεινά, φαίνεται ότι μπορεί, αρκεί να αλλάξει η νοοτροπία μας και κυρίως η νοοτροπία των επιχειρηματιών και των εκπαιδευτικών.

Apivita Πίνδος Herbs: Όταν το επιχειρείν συναντά την Παιδεία - Πρόγραμμα για νέους της Πίνδου

Επιμέλεια: Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου

Στην λογική αυτή, βρίσκεται εδώ και χρόνια μία ελληνική εταιρεία, η Apivita, η οποία έχει κάνει σημαία της την επιστροφή στην φύση αλλά και στην διαφορετικότητα. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι η Apivita τώρα, επιχειρεί να «παντρέψει» την Παιδεία με την Επιχειρηματικότητα και μάλιστα με σημαντικά οφέλη για όλους.

Έτσι η APIVITA, σε συνεργασία με τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς Άγονη Γραμμή Γόνιμη και New Wrinkle δημιούργησε τη σειρά προϊόντων περιποίησης σώματος PINDOS WILD HERBS ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίξει ένα σημαντικό σκοπό, τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οικολογικού Αλφαβητισμού για τα παιδιά και τους νέους της Πίνδου.

Το Πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως τόνισε μάλιστα ο υφυπουργός Παιδεία Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε συνέντευξη τύπου πριν μερικές ημέρες με αφορμή την παρουσίαση του νέου εγχερήματος, «Μπορεί η επιχειρηματικότητα να συμβαδίσει με την Παιδεία και αυτή η αλλαγή νοοτροπίας, μπορεί να ξεκινήσει από τα σχολεία». Υπάρχουν δε καλοί και φιλότιμοι εκπαιδευτικοί, τόνισε ο υυφυπουργός, προσθέτοντας, ότι «πράγματι χαιρόμαστε να συνεργαζόμαστε με εταιρείες όπως η Apivita και μάλιστα το επιδιώκουμε».

To PINDOS WILD HERBS γεννήθηκε στα Βουνά της Πίνδου και συγκεκριμένα στο χωριό Βωβούσα, που ανήκει στο Ζαγόρι και βρίσκεται εντός και υπό την προστασία της ζώνης NATURA 2000 και του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

«Το πρόγραμμα PINDOS WILD HERBS είναι σχεδιασμένο για τα παιδιά των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών και χρηματοδοτείται από το σύνολο των κερδών των προϊόντων περιποίησης σώματος της APIVITA με άγρια βότανα της Πίνδου. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στα σχολεία το Φεβρουάριο του 2018 και φιλοδοξούμε ότι κάνει τη διαφορά τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο», τόνισε ο εμπνευστής του Προγράμματος κ. Θάνος Κουτσιανάς, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τα καλλυντικά και τα προϊόντα της εταιρείας πεδίο οικολογικής νοημοσύνης. Ανέφερε ακόμη, ότι ο Οικολογικός Αλφαβητισμος είναι πολύ σημαντικός σε ένα τόπο με τόσο πλούσια βιοπικοιλότητα που μπορεί να προσφέρει στους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα νέο τρόπο να συνομιλούν με τον μαγικό τόπο τους».

Στη Συνέντευξη Τύπου, έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τον Οικολογικό Αλφαβητισμό, το οποίο περιλαμβάνει την συμμετοχή 520 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε 25 σχολεία των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου, μέσω των προγραμμάτων αυτών, τα παιδιά και οι νέοι των χωριών των Νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών, θα μάθουν πώς μπορούν να συνδέσουν τη φύση, τη μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής τους και τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά με υγιή, αειφόρο και καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Σκοπός είναι να ξεκινήσει μια αλλαγή στα χωριά της Πίνδου, μια «ευαίσθητη» περιοχή που έχει πληγεί έντονα από την οικονομική κρίση, από ανθρώπους που ζουν εκεί και θα εργαστούν εκεί, αναπτύσσοντας με υγιή και αειφόρο τρόπο τον τόπο καταγωγής και παραμονής τους. Από τον τόπο τους, για τον τόπο τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε ειδικά για το εγχείρημα αυτό, από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τη NEW WRINKLE, ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που θα το εφαρμόσουν στα σχολεία, εκπαιδεύτηκαν στο Ινστιτούτο Embercombe, που εξειδικεύεται σε προγράμματα οικολογικού αλφαβητισμού στη Μεγάλη Βρετανία.

Τη Συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο Πρόεδρος της APIVITA, κ. Νίκος Κουτσιανάς, τονίζοντας ότι «η APIVITA είναι μια αυθεντική εταιρεία με Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και το όραμά της είναι να αναπτύσσεται ως οργανισμός µε ηθικό, περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, αφήνοντας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές το εύ και αεί επιχειρείν, καινοτομείν, δημιουργείν. Για εμάς το PINDOS Wild Herbs αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας στη χώρα μας».Τέλος, παρότρυνε το κοινό να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, γιατί με τη συνεισφορά όλων στο μέλλον θα μπορέσει να επεκταθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Πρεσβευτής αυτής της προσπάθειας είναι ο καθένας από εμάς που αγοράζει ένα προϊόν PINDOS, συμμετέχοντας ενεργά στην αειφόρο αυτή προσπάθεια.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, επαίνεσε το εγχείρημα της APIVITA, που αποδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν κοινωνικό αντίκρυσμα όταν πυρήνας της επιχειρηματικότητας είναι η δημιουργικότητα και όχι η ιδιοτέλεια.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, κυρία Γιούλα Μητροκώστα, ανέφερε πόσο τιμητική είναι η προσπάθεια αυτή για την Ήπειρο,συμπληρώνοντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι αρρωγός της πρωτοβουλίας αυτής. Τέλος επεσύμανε τη σημασία της ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης στα παιδιά.

Η Χαρά Μαραντίδου, Αντιπρόεδρος της Άγονης Γραμμής Γόνιμης και υπεύθυνη του προγράμματος, ανέφερε ότι «Με όραμα την ισότιμη πρόσβαση στην έμπνευση που μπορεί να προσφέρει η εκπαίδευση ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής, ταξιδεύουμε στα χωριά της Πίνδου και σχεδιάζουμε δράσεις, που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις μας, να μας φέρουν στην πραγματική επαφή με τη φύση».

Η σειρά PINDOS WILD HERBS παράγεται στο Βιοκλιματικό Εργοστάσιο της APIVITA στο Μαρκόπουλο, Αττικής. Διατίθεται σε φαρμακεία και επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, στο The APIVITA Experience Store, Σόλωνος 6, Κολωνάκι-Αθήνα, καθώς και στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Apivita Pindos Herbs

Διαβάστε ακόμη:



Επίσκεψη 23 πρεσβευτών στην Apivita - Σύντομα και ο ΠτΔ Π. Παυλόπουλος

Όταν ο Τσίπρας ανακαλύπτει με ενθουσιασμό το ελληνικό επιχειρείν - Επίσκεψη στην Apivita

Τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό: Το νέο οικολογικό εγχείρημα της Apivita

Κ. Φωτάκης: Η Apivita επιτομή της υγιούς επιχειρηματικότητας

Στην ισπανική Puig περνά η Apivita - Παραμένει στο τιμόνι ο Ν. Κουτσιανάς και η παραγωγή στην Ελλάδα