ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού στο Ναυτικό Νοσοκομείο από την Draeger Hellas

Την εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) ολοκλήρωσε η  Draeger Hellas A.E., θυγατρική 100% του οίκου Dräger Γερμανίας, κατασκευάστρια Ιατρικών Μηχανημάτων αλλά και με έντονη παρουσία στον τομέα της Τεχνικής Ασφάλειας από το 1889.

Εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού στο Ναυτικό Νοσοκομείο από την Draeger Hellas

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη εγκατάσταση, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε λογισμικό, για ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΝΝΑ σε μια περίοδο όπου η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Η διεθνής εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς της ιατρικής τεχνολογίας και της τεχνολογίας ασφαλείας, στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία του ΝΝΑ, αφού προχώρησε σε εγκατάσταση εξοπλισμού μονάδας εντατικής θεραπείας ΜΕΘ καθώς και λειτουργικού λογισμικού.

Το εν λόγω λογισμικό (Crit.IS) είναι ένα σύστημα ολοκληρωμένης κλινικής τεκμηρίωσης και υποστήριξης, που διαχειρίζεται τις πολύπλοκες πληροφορίες που δίνει το περιβάλλον μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Το σύστημα είναι ανεπτυγμένο σε διαδικτυακό περιβάλλον και είναι προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή από οποιοδήποτε σημείο εντός ή εκτός νοσοκομείου.

Είναι ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο που καλύπτει το σύνολο της διαμονής του ασθενή στη ΜΕΘ, ενώ δίνει και τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών με άλλα νοσοκομειακά συστήματα ιατρικής περίθαλψης.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρη Γεωργόπουλου και η Draeger Hellas έχει αναλάβει την προώθηση, υποστήριξη αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη του ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ελληνική έρευνα, σε μία περίοδο που η χώρα μας το έχει όσο ποτέ ανάγκη.

Λίγα λόγια για το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ)

Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθήνων (NΝΑ), είναι το μεγαλύτερο Ναυτικό Νοσοκομείο. Θεμελιώθηκε το 1948, εγκαινιάσθηκε όμως και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1955. Ανακαινίσθηκε και επεκτάθηκε το 1995, ενώ από το 2002 ετέθησαν σε λειτουργία τα νέα χειρουργεία και έγινε η ανακαίνιση των νοσηλευτικών πτερύγων και κτιρίων.

Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ξεκινώντας από τη δύναμη των 60 κλινών και μέσω διαδοχικών επεκτάσεων, επισκευών και διασκευών, που ακόμη συνεχίζονται, έφτασε στην σημερινή του μορφή, ένα σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα 304 κλινών.

Ποιά είναι η Dräger

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1889 και από τότε μέχρι τώρα ανήκει στην οικογένεια Dräger. Σήμερα διοικείται από την πέμπτη γενιά Dräger, από τον κ. Stefan Dräger.

Η έδρα του Ομίλου βρίσκεται στο Luebeck, Γερμανίας. Ο όμιλος απασχολεί περίπου 12,500 εργαζόμενους σε πάνω από 190 χώρες.

Η Dräger δραστηριοποιείται στον τομέα των Ιατρικών Μηχανημάτων και στον τομέα της Τεχνικής Ασφάλειας. Η βάση της μακροχρόνιας επιτυχίας: έντονη παρουσία κοντά στον πελάτη, ικανοί συνεργάτες, συνεχείς καινοτομίες και άριστη ποιότητα.

Η Dräger στην Ελλάδα

H Dräger Hellas ιδρύθηκε το 2010, μετά από απόφαση του ομίλου Dräger να επενδύσει στη χώρα μας, ιδρύοντας τη θυγατρική της εταιρεία, με στόχο την άμεση πρόσβαση στα προϊόντα και στις υπηρεσίες της Dräger και στην Ελλάδα στον χώρο της Υγείας αλλά της Τεχνικής ασφάλειας. Σήμερα απασχολεί 20 εργαζομένους. Η βασική φιλοσοφία και κατευθυντήρια αρχή της εταιρείας είναι η «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ».

080714 logo jpg svw

Διαβάστε ακόμη:

Συνεργασία Dräger και Πανεπιστημίου Κρήτης για τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενή