ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Επίτροπος Katainen για Apivita: Εάν υπήρχαν πολλές παρόμοιες εταιρείες η Ελλάδα δεν θα γνώριζε κρίση

Την αμιγώς ελληνική εταιρεία φυτικών καλλυντικών APIVITA επισκέφθηκε την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jyrki Katainen, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, μαζί με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Επίτροπος Katainen για Apivita: Εάν υπήρχαν πολλές παρόμοιες εταιρείες η Ελλάδα δεν θα γνώριζε κρίση

Μάλιστα ο Επίτροπος έδειξε ενθουσιασμένος με την δουλειά που έχει γίνει στο εργοστάσιο στο Μαρκόπουλο αλλά και με τα προϊόντα της Apivita, τονίζοντας, ότι εάν υπήρχαν πολλές τέτοιες εταιρείες, η Ελλάδα δεν θα γνώριζε κρίση!

Η APIVITA έχει λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και τα νέα της γραφεία βρίσκονται στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου Αττικής, σε ένα βιοκλιματικό πράσινο εργοστάσιο επένδυσης 14,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης τον περασμένο χρόνο, η εταιρεία με επικεφαλής το ζεύγος Νίκης και Νίκου Κουτσιανά πραγματοποίησε μία μεγάλη επένδυση στο κέντρο της Αθήνας, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά έναν Πολυχώρο Spa Υγείας και Ομορφιάς στο Κολωνάκι. Παράλληλα η εταιρεία, «τρέχει» πέντε προγράμματα σχετικά με ανάπτυξη προιόντων και καλλιεργειών.

Αναφορικά με την εξωστρέφεια της Apivita, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε μεγάλες αγορές του κόσμου, όπως Αμερική, Ιαπωνία, Χογκ Κογκ, Βρετανία, Ισπανία, ενώ πρόσφατα κατέκτησε και στην Ρωσία. Άμεσοι στόχοι και μέχρι το 2017, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της είναι να βρίσκεται στην Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ταιβάν, Κορέα, Καναδά και Μαλαισία. Στην Ελλάδα, η Apivita προχώρησε σε μία αναδιάρθρωση των φαρμακείων στα οποία πουλά, που σημαίνει ότι εφεξής θα βρίσκεται μόνο στα μεγάλα φαρμακεία.

Η Apivita απασχολεί 400 άτομα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 217 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος Επίτροπος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας στις 23 και 24 Απριλίου, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, μαζί με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο θα έχουν κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου και ώρα 14:30.

74b804 84833c4999c84b4780087de0eecb8bb6.jpg srb p 435 264 75 22 0.50 1.20 0.00 jpg srb

Διαβάστε ακόμη:

Η Apivita φέρνει την Ιαπωνία πιο κοντά

Οι Ευρωπαίοι επισκέπτονται την Apivita και μαθαίνουν για το επιχειρείν

Όταν η Apivita φιλοξενεί την γυναικεία ηγεσία της χώρας

Apivita: επενδύσεις σε όλο τον κόσμο κόντρα στην κρίση

Βραβεία «Salus Index 2014»: Η ΒΙΑΝΕΞ στην 4η καλύτερη θέση της φαρμακοβιομηχανίας