ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Επεκτείνει την παραγωγή της στην Ελλάδα η GSK

H Βρετανική  φαρμακοβιομηχανία GSK μέσω της ελληνικής Φαμάρ θα παράγει πέντε  καινούρια προιόντα Μη ΣυνταγογραφούμεναΣκευάσματα  (μεταξύ των οποίων και το Panadol) που θα εξάγονται σεόλη την Ευρώπη και την Αυστραλία. H κίνηση αυτή, αποτελείκαι έναν συμβολισμό, ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κέντρο αναφοράς στηνπεριοχή της νότιας Ευρώπης με επενδύσεις που απαιτούν τεχνογνωσία και καινοτομίακαι προέρχονται από τον κλάδο της υγείας και του φαρμάκου
Επεκτείνει την παραγωγή της στην Ελλάδα η GSK

Άλλη μία πολυεθνική εταιρεία ψηφίzει Ελλάδα παρά τηνσυνεχιζόμενη κρίση και τα δημοσιονομικά προβλήματα, στέλνοντας μήνυμααισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα της επιχειρηματικότητας!

Πρόκειται για την Βρετανική φαρμακοβιομηχανία GSKη οποία μέσω της ελληνικής Φαμάρ θα παράγει πέντε καινούρια προιόντα Μη ΣυνταγογραφούμεναΣκευάσματα (μεταξύ των οποίων και το Panadol) που θα εξάγονται σεόλη την Ευρώπη και την Αυστραλία. Την ίδια ώρα όμως, η κίνηση αυτή, αποτελείκαι έναν συμβολισμό, ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κέντρο αναφοράς στηνπεριοχή της νότιας Ευρώπης με επενδύσεις που απαιτούν τεχνογνωσία και καινοτομίακαι προέρχονται από τον κλάδο της υγείας και του φαρμάκου.

Η Φαμάρ συγκεκριμένα, θα παράγει και θασυσκευάζει τα προϊόντα για λογαριασμό της GSK, τα οποία θα εξάγονται σε 32χώρες. Ο συνολικός ετήσιος όγκος θα ανέρχεται σε 12,5 εκατ τεμάχια, ενώ ηεπένδυση της Βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας θα φθάσει τα 2,2 εκατ. ευρώ. Στηννέα επένδυση θα απασχοληθούν 30 εργαζόμενοι και η παραγωγή – που θα ξεκινήσειστο τέλος του 2013- θα πραγματοποιείται στις μονάδες της Φαμάρ στην Ανθούσας και την Αυλώνα.

Με την εν λόγω επένδυση, όπως τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου στην Βρετανικηπρεσβεία στην Αθήνα, «η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε κέντρο εργασίας παραγωγής καιαποδεικνύει ότι παρά τα οικονομικά της προβλήματα, παραμένει ένας αυθεντικός καιφιλικός τόπος για επενδύσεις». Ο βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Τζών Κίττμερ,αναφέρθηκε και ο ίδιος στην σημασία της επένδυσης, τόσο για την ίδια τηνβρετανική φαρμακοβιομηχανία, όσο και για την Ελλάδα, η οποία με αυτόν τοντρόπο, όπως είπε, «στέλνει μήνυμα για την βελτίωση του οικονομικού και επιχειρηματικούτης κλίματος».

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της GSKRoberto Greco, «καταδεικνύοντας ότι η χώρα είναι φιλική στηνεπιχειρηματικότητα και διαθέτει ένα σταθερό περιβάλλον». .

Για την σημασία της επένδυσης στην σημερινή συγκυρία, αναφέρθηκε και ο υπουργόςΑνάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε, ότι« στόχος μας είναι ηδημοσιονομική προσαρμογή και η φιλικότητα στην επιχειρηματικότητα». «Η επένδυση»πραγματοποιείται, συνέχισε, «σε ένα δυναμικό τομέα, αυτόν του φαρμάκου καισυμπίπτει με την κρίσιμη φάση που περνά η χώρα». Ωστόσο, κατέληξε, «το καράβιέχει πυξίδα και θα πιάσει λιμάνι παρά τις φουρτούνες».

Η διεύρυνση της υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ των δύοεταιρειών, συνιστά μία συνέχεια της μακροχρόνιας (επί 41 έτη) συνεργασίαςμεταξύ της πολυεθνικής φαρμακευτικής GlaxoSmithKline και της ελληνικής Φαμάρ.

Ο Γενικός Διευθυντής της GSK Consumer healthcare ΕλλάδοςΚύπρου και Μάλτα κ. Κων. Λιμνίδης, τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρώνυφίσταται από το 1972 και η επέκτασή της, υπογραμμίζει την σημασία που έχει ηΕλλάδα για την περιοχή της νοτίου Ευρώπης. Για την GSK, συνέχισε, «ευελπιστούμε ότι ηεπένδυση αυτή, θα βελτιώσει την αποδοτικότητα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας καιιδανικά θα συμβάλλει στην αύξηση του κύκλου εργασιών».

Από την πλευρά της Φαμάρ, ο διευθυντής Ανάπτυξης κ.Κυριάκος Κανσός, χαρακτήρισε σημαντική την συνεργασία, με στόχο να φέρουμε επίπλέον όγκους παραγωγής στην ελληνική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Φαμάρπαράγει για 150 επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά, ελέγχει 11 εργοστάσια στηνΕλλάδα και στην Ευρώπη και απασχολεί συνολικά 3.200 εργαζομένους. Ο τζίρος της γιατο 2012 έφθασε σε 440 εκατ. ευρώ.