ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Siemens & Pfizer: συνεργασία αιχμής για ανάπτυξη διαγνωστικών εξετάσεων

Με στόχο την ανάπτυξη διαγνωστικών εξετάσεων, οιεταιρείες Siemens και Pfizer έκλεισανστρατηγική συμφωνία.
Siemens & Pfizer: συνεργασία αιχμής για ανάπτυξη διαγνωστικών εξετάσεων

Με στόχο την ανάπτυξη διαγνωστικών εξετάσεων, οιεταιρείες Siemens και Pfizer έδωσαν τα χέρια, κλείνοντας μίαστρατηγική συμφωνία.

Συγκεκριμένα, το Κλινικό Εργαστήριο της Siemens τμήματης Siemens Healthcare Diagnostics στοΜπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει τα διαγνωστικά.

Παράλληλα, η Siemens στο Μόναχο, συνεργάζεται με την Pfizer για την ανάπτυξη invitro διαγνωστικών τεστ για συγκεκριμένα φάρμακα που βρίσκονται σε στάδιοανάπτυξης, ενόψει της κυκλοφορίας τους διεθνώς.

Η κίνηση αυτή για τη Siemens, σύμφωνα με την διοίκησή της, αποτελεί σημαντικόβήμα καθώς διαβλέπει ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου των συνδυαστικών διαγνωστικώντεστ, τομέα που σήμερα κυριαρχείται από την ελβετική εταιρεία Roche και τηθυγατρική της Ventana.

Να σημειωθεί ότι η Ventana, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 150 τέτοιεςμελέτες συνδυαστικών διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ η μητρική Roche,επικεντρώνεται στην ανάπτυξη διαγνωστικών εξετάσεων για τα φάρμακα δικής τηςπαραγωγής, όπως για παράδειγμα αυτό του καρκίνου του μαστού.

Οι συνδυαστικές διαγνωστικές εξετάσεις σχεδιάζονται έτσι ώστε να βοηθούν στονεντοπισμό ασθενών για τους οποίους μια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή θαμπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα.