ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

ΣΕΙΒ: νέα εποχή για τους προμηθευτές υγείας

Ένα νέο ξεκίνημα στον χώρο της υγείας και της επιχειρηματικότητας, επιχειρεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών, ο οποίος άλλαξε την επωνυμία του σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προιόντων.
ΣΕΙΒ: νέα εποχή για τους προμηθευτές υγείας

Την ανάγκη υποβολής προτάσεων από την ΕλληνικήΑντιπροσωπεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το νέο κανονιστικό πλαίσιοαναφορικά με τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα, που θα διαφυλάξουν την ασφάλεια τωναγαθών, χωρίς η Ευρώπη να χάσει την πρωτοπορία στην έρευνα, επισημαίνει οΣύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προιόντων, πρώην Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας.

Τα μέλη του Συνδέσμου σε εκδήλωση για την κοπή τηςΠρωτοχροννιάτικης πίτας τους, αναφέρθηκαν στην ανάγκη να προστατευθούν οι επιχειρήσειςτου κλάδου από την παρατεταμένη κρίση αλλά και την υγεία των Ευρωπαίων πολιτώνμε ασφαλή ιατρικά και βιοτεχνολογικά προϊόντα.

Μάλιστα ο ΣΕΙΒ, επιχειρεί και ένα νέο ξεκίνημα για το2014, καθώς τα τελευταία χρόνια «χτυπήθηκε» ιδιαίτερα από μία σωρεία θεμάτωνπου αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις του κλάδου, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουνσοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Ιδιαίτερα από τα νοσοκομεία, υπάρχουν μεγάλεςοφειλές και μάλιστα ληξιπρόθεσμες.

Η καινούρια αρχή πάντως για τον κλάδο, γίνεται με τηννέα επωνυμία του Συνδέσμου των Προμηθευτών Υγείας, όπου κατά την διάρκεια τηςεκδήλωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ‘αποκάλυψε’ το νέο, μοντέρνο λογότυπο αλλάκαι τη σύγχρονη διάσταση της επωνυμίας που είναι απολύτως απαραίτητη αφού λόγωτης ταχύτατης εξέλιξης του κλάδου, η παλαιά επωνυμία - Σύνδεσμος ΕλλήνωνΠρομηθευτών Επιστημών & Υγείας - δεν εξυπηρετούσε στον ακριβή προσδιορισμότου αντικειμένου και στο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων των Μελών του. Το νέολογότυπο είναι ένας Συνδετικός Κρίκος που υποστηρίζει τόσο το «δέσιμο» όλων τωνΜελών του ΣΕΙΒ με στόχο την ομαλή συνεργασία και την αλληλοενημέρωση για ταθέματα του κλάδου όσο και τη διασύνδεση για την καλύτερη ενημέρωση του συνόλουτων επιστημόνων. Τέλος, ο Σταυρός ενώνει τους δύο κρίκους και συμβολίζει τηδραστηριότητα του ΣΕΙΒ στον ιατρικό χώρο.

Στην σχετική ομιλία του προς τους προσκεκλημένους οΠρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Παύλος Αρναούτης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η νέαεπωνυμία ΣΕΙΒ παραπέμπει ηχητικά στο αγγλικό ρήμα Save που έχει άμεση σχέση μετην ‘προστασία’ και δίνει μια θετική διάσταση στην προσπάθειά μας να σώσουμετις επιχειρήσεις του κλάδου μας αλλά πάνω απ’ όλα να προσφέρουμε στουςΕπιστήμονες Υγείας τα κατάλληλα και ασφαλή αυτά προϊόντα που θα χαρίσουν τοπολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο, την Υγεία. Ο εκσυγχρονισμός της επωνυμίας μαςήταν απολύτως αναγκαίος ώστε να προσδιορίζει σαφέστερα τις δράσεις και το ρόλοτου Συνδέσμου που επεκτείνεται πολύ πέρα από την παροχή ιατρικών προϊόντων, όπωςδηλαδή στην παροχή προϊόντων και μηχανημάτων που προορίζονται για χρήση απόεπιστήμονες που δεν είναι απαραίτητα Ιατρικής κατεύθυνσης αλλά είναιεπιστήμονες όπως Βιολόγοι, Χημικοί κ.α. Επίσης, ο όρος ‘Βιοτεχνολογία’ καταφέρνεινα καλύψει το ευρύ φάσμα των βιολογικών εφαρμογών που άπτονται τόσο τωνεπιστημών Υγείας όσο και του Περιβάλλοντος, της Βιομηχανίας και άλλων συναφώνΕπιστημών. Προς επίρρωση όλων αυτών υιοθετήσαμε το motto: Στηρίζουμε τηνΈρευνα, τη Διάγνωση και την Θεραπεία.»

Η επωνυμία του ΣΕΙΒ ανανεώθηκε αντίστοιχα και σταΑγγλικά κρατώντας το ακρωνύμιο SEIV και χρησιμοποιώντας σε ολοκληρωμένη μορφήτο "Hellenic Association of Health, Research and BiotechnologyIndustry."

Ο κ. Αρναούτης αναφερόμενος στην επικείμενη ψήφιση τωνδύο νέων Ευρωπαϊκών Κανονισμών για τα Iατροτεχνολογικά & IVD ΔιαγνωστικάΙατροτεχνολογικά Προϊόντα, ένα από τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδογια το 2014, τόνισε: «Πιστεύουμε ότι στις προτάσεις για τους νέους Ευρωπαϊκούςκανονισμούς, η Ελληνική Αντιπροσωπεία και ο υπουργός Υγείας με γνώμονα τηνεξασφάλιση υψηλής ποιότητας και ασφάλειας των προσφερομένων Ιατροτεχνολογικώνπροϊόντων στον Ευρωπαίο και Έλληνα πολίτη, θα λάβουν υπόψη τους τα καλώςεννοούμενα συμφέροντα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων πουείναι η επιβίωση του κλάδου και η συγκράτηση της αύξησης των δαπανών Υγείας.Πάση θυσία, οι επικείμενοι νόμοι θα πρέπει να εξασφαλίζουν την ασφάλεια τωνασθενών, διατηρώντας παράλληλα η Ευρώπη την πρωτοπορία της στην έρευνα και τιςνέες καινοτόμες τεχνολογίες που πραγματικά σώζουν ζωές.»

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικώνπροϊόντων ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 156 μέλη, τα οποίααπασχολούν πάνω από 5.000 εργαζομένους.