ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Κορρές: άνοιγμα στην Λατινική Αμερική με την Avon

Την έναρξηστρατηγικής συνεργασίας για την παραγωγή και διανομή των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ στηΛατινική Αμερική μέσα από το δίκτυο της Avon Products ανακοινώνειο ελληνικός όμιλος φυτικών καλλυντικών και προιόντων. 
Κορρές: άνοιγμα στην Λατινική Αμερική με την Avon

Την έναρξηστρατηγικής συνεργασίας για την παραγωγή και διανομή των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ στηΛατινική Αμερική μέσα από το δίκτυο της Avon Products ανακοινώνειο ελληνικός όμιλος φυτικών καλλυντικών και προιόντων.

Η συγκεκριμένησυνεργασία- που παρέχει το δικαίωμα στην AVON να αγοράσει μελλοντικά όλα τα δικαιώματα πνευματικήςκαι βιομηχανικής ιδιοκτησίας των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ για τη Λατινική Αμερική- ξεκινάειουσιαστικά τον μήνα αυτό με μία διάρκεια 14 ετών.

Τα πρώτα προιόνταπου θα παράξει η Κορρές για την Avon σύμφωνα μετον επιχειρηματικό σχεδιασμό, είναι προιόντα προσώπου, σώματος και αρώματα, ενώη τιμή θα καθορίζεται από κοινού. Ηπαραγωγή των προιόντων θα γίνεται στην Λατινική Αμερική, ωστόσο σε βάθος χρόνου,δεν αποκλείεται να επεκταθεί στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με την διοίκηση της ελληνικήςεταιρείας, υπάρχει το πλεονέκτημα του ανταγωνιστικούκόστους.

Η συμφωνίαδιασφαλίζει στην ΚΟΡΡΕΣ έσοδα ύψους 11,5 εκατ. δολαρίων (περίπου € 8,5 εκατ.) για τους πρώτους 12 μήνεςτης συνεργασίας, τα οποία αντιστοιχούν στη διάθεση των εμπορικών σημάτων ΚΟΡΡΕΣστις χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και σε αμοιβές για την υποστήριξη τηςτοποθέτησης των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ στις χώρες αυτές. Στη συνέχεια, θακαταβάλλονται δικαιώματα για τη χρήση πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίαςτης ΚΟΡΡΕΣ βάσει της πορείας των πωλήσεων, καθώς και αμοιβές για συνεχιζόμενηπαροχή υπηρεσιών υποστήριξης.

Η AVON είναι πολυεθνική εταιρεία με ηγετική θέση στο χώροτης ομορφιάς και ετήσια έσοδα που αγγίζουν τα 11 δισ. δολάρια, ενώ τα προϊόντατης διατίθενται σε περισσότερες από 100 χώρες. Η Λατινική Αμερική αποτελεί τονμεγαλύτερο επιχειρηματικό χώρο της AVON, απότον οποίο προέρχεται το 50% σχεδόν των εσόδων της. Η Λατινική Αμερική επίσης εμφανίζει διψήφιο αριθμόανάπτυξης πάνω από 10% ενώ ο μέσος όροςανάπτυξης της Βραζιλίας ανέρχεται σε 13,4%.

Επίσης, σύμφωνα μετον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης κ. Δημήτρη Βιδάκη, η Βραζιλία είναι ηδεύτερη χώρα στον κόσμο σε βότανα.

Παράλληλα η ΚΟΡΡΕΣ – η οποία απασχολεί 220εργαζομένους στην Ελλάδα- έχει προχωρήσει στην ίδρυση θυγατρικής της εταιρείαςγια Β. Αμερική & Καναδά. Η έναρξη λειτουργίας της εταιρείας,πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2014, με σκοπό τη διανομή των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣαπευθείας στην Αμερικανική αγορά. Με τη νέα αυτή δομή, ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στηνεν λόγω αγορά, υποστηρίζοντάς την με τα υφιστάμενα και νέα καινοτόμα προϊόντατου.

Αναφορικά με τηνεξωστρέφεια του ομίλου- όπου σημειωτέον οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 40% τουτζίρου του- η Αμερική αυτή την στιγμήαποτελεί την μεγαλύτερη αγορά ενώ εξαιρετικά θετικά κινούνται η Αγγλία, η Γερμανίακαι η Ρωσία. Επίσης τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τον κ. Βιδάκη, ο Κορρέςέχει δεχθεί πολλές προτάσεις από επενδυτικά funds προκειμένου ναανοιχθεί στην Κίνα, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ.

Σήμερα, η ΚΟΡΡΕΣ διαθέτειπερισσότερα από 400 προϊόντα σε 30 χώρες παγκοσμίως.