ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η UCB στις 20 εταιρείες του κόσμου σε θέματα κοινωνικής προσφοράς

Η UCB στις 20 εταιρείες του κόσμου σε θέματα κοινωνικής προσφοράς
Μεταξύ των 20 επιχειρήσεων παγκοσμίως σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης περιλαμβάνεται η φαρμακευτική UCB, μέσα από μία σειρά κοινωνικές της δράσεις με στόχο την προσφορά στον άνθρωπο.

Μία σημαντική διάκριση έρχεται να επισφραγίσει το κοινωνικό έργο της UCB παγκοσμίως, το οποίο χαρακτηρίζεται από την στόχευση και αφοσίωση στον άνθρωπο και στις ανάγκες του. 

Συγκεκριμένα, η UCB ανήλθε στη 18η θέση στο δείκτη Global 100 της Corporate Knights που αποτυπώνει την κατάταξη εταιρειών όσον αφορά τη δράση τους σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η UCB, που πέρσι κατείχε την 76η θέση, σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο 58 θέσεων στη λίστα για τη φετινή χρονιά, υλοποιώντας ένα συνεπές πρόγραμμα κοινωνικής δράσης σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Η διάκριση αυτή αποτυπώνει στην πράξη την προτεραιότητα της εταιρείας στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσα από μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με κύριο άξονα την πρακτική προσφορά στον άνθρωπο. Οι εταιρείες που εντάσσονται στην συγκεκριμένη λίστα αξιολογούνται βάσει 12 ποσοτικών κριτηρίων αειφορίας, από την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, μέχρι την αποζημίωση των εργαζομένων και τη απόδοση φόρων και η σύγκριση γίνεται ανάμεσα σε εταιρείες του ίδιου κλάδου. Καθώς οι δείκτες είναι ποσοτικοί και ξεκάθαρα ορισμένοι, τα αποτελέσματα του Global 100 είναι απόλυτα αντικειμενικά.

H UCB με έδρα τις Βρυξέλλες, Βέλγιο (www.ucb.com) είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία εστιασμένη στην ανακάλυψη και ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων και λύσεων για να καλυτερεύσει τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με σοβαρές παθήσεις του ανοσοποιητικού και του κεντρικού νευρικού συστήματος. Με 9.000 υπαλλήλους σε περίπου 40 χώρες, τα έσοδα της εταιρείας έφθασαν το 2012 τα 3,4 δις Ευρώ. Η μετοχή της UCB διαπραγματεύεται στο Euronext Brussels.

BEST OF NETWORK

Κρούσματα σήμερα: 1.044 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 85 οι θάνατοι, στους 600 οι διασωληνωμένοι

«Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε θα γίνει - Τι θα ανακοινώσει για το lockdown

Κρούσματα σήμερα: 213 στη Θεσσαλονίκη, 255 στην Αττική - Ποιες περιοχές έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα

Κορονοϊός: Θρήνος για τον 49χρονο γυναικολόγο που πέθανε στη Λάρισα - «Υπέροχέ μου άνθρωπε...»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Φοβήθηκα και πόνεσα πολύ» - Το «ευχαριστώ» και το μήνυμα για τον κορονοϊό

Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Εξαφανίστηκε ο Τάκης Παπαχρήστου

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου

Σχολεία: Η απόφαση για το άνοιγμά τους και το σενάριο για κόψιμο των διακοπών των Χριστουγέννων

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε ο Μάρκος Παζιώκης

Μαραντόνα: Παραδόθηκε ο υπάλληλος που έβγαλε… selfie με τη σoρό του

Κορονοϊός: Συνεχίζεται η ασφυξία στις ΜΕΘ - Πόσες κλίνες είναι ελεύθερες στην Αττική

Καιρός: Χριστούγεννα με κρύο και χιόνια; Η «πρόβλεψη» του Σάκη Αρναούτογλου