ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Συνεργασία Roche & Bayer για ανάπτυξη μοριακών διαγνωστικών τεστ

Στην ανάπτυξη μοριακών διαγνωστικών τεστ από την αρχική έρευνα μέχρι την διάθεσή τους στην αγορά, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η συνεργασία που έκλεισαν η Ventana θυγατρική της Roche και η Bayer.
Συνεργασία Roche & Bayer για ανάπτυξη μοριακών διαγνωστικών τεστ

Με στόχο τις εξατομικευμένες θεραπείες, η Ventana, θυγατρική της ελβετικής Roche, επέκτεινε τη συμφωνία συνεργασίας που είχε ξεκινήσει το 2012 με την Bayer.

Η νέα πολυετής συμφωνία, στοχεύει στην ανάπτυξη διαγνωστικών ανοσοθεραπείας από τη Ventana, που θα συνδέονται με τις στοχευμένες θεραπείες της Bayer που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης.

Η συμφωνία προβλέπει ότι και οι δύο πλευρές θα εστιαστούν στην ανάπτυξη μοριακών διαγνωστικών τεστ από την αρχική έρευνα μέχρι τη διάθεσή τους στην αγορά.

Η Roche θα συμβάλλει στη συμφωνία μέσω μιας ερευνητικής ομάδας ειδικών, στους οποίους θα ανατεθούν τα projects από την Bayer.

Όπως σχολιάζουν οι επικεφαλής της εταιρείας, η διεύρυνση της αρχικής συμφωνίας των δύο εταιριών, για ταυτόχρονη ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ που συνδέονται ευθέως με συγκεκριμένες φαρμακευτικές θεραπείες, φαίνεται να δημιουργεί μια νέα τάση όχι μόνο στη φαρμακευτική αγορά, αλλά και στην παροχή περίθαλψης διεθνώς.