ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Οι Ευρωπαίοι επισκέπτονται την Apivita και μαθαίνουν για το επιχειρείν

Την εταιρεία φυσικών προιόντων APIVITA επέλεξαν τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας να επισκεφθούν την Δευτέρα, ως ένα παράδειγμα ελληνικής εταιρίας που βασίζεται στην ελληνική φύση και προβάλλει τη χώρα μας διεθνώς μέσα από τη δραστηριότητά της.
Οι Ευρωπαίοι επισκέπτονται την Apivita και μαθαίνουν για το επιχειρείν

Την εταιρεία φυσικών προιόντων APIVITA επέλεξαν τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας της ΕΕ να επισκεφθούν την Δευτέρα, ως ένα παράδειγμα ελληνικής εταιρίας που βασίζεται στην ελληνική φύση και προβάλλει τη χώρα μας διεθνώς μέσα από τη δραστηριότητά της.


Η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας βρίσκεται στην χώρα μας, στα πλαίσια του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας που πραγματοποιείται στις 4, 5 και 6 Μαίου στην Αθήνα, στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας.


Αναμφισβήτητα η επίσκεψη των μελών της Επιτροπής στην Apivita, έχει εξαιρετική σημασία τόσο για την χώρα μας όσο και για την ελληνική επιχειρηματικότητα, καταδεικνύοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο, ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, με την καινοτομία, την τεχνογνωσία και την διαφορετικότητά τους, ακόμη και μεσούσης της ύφεσης, έχουν να επιδείξουν σημαντικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να γίνουν παγκόσμια γνωστά, ως ιδανικά success stories.


Η συζήτηση που έγινε μεταξύ της διοίκησης της Apivita του ζεύγους κυρίας Νίκης, κ. Νίκου Κουτσιανά, του διευθυντή του τμήματος Αειφορίας κ. Αναγνώστη Τσουκαλά, και των μελών της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας, είχε ως ακτικείμενο τόσο την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, όσο και την ελληνική επιχειρηματικότητα, την ελληνική φύση αλλά και την δυναμική της χώρας μας στο κομμάτι των θεραπευτικών βοτάνων.

Ευχαριστώντας για την επίσκεψη ο κ. Νίκος Κουτσιανάς, σημείωσε μετξαύ άλλων, ότι σε μία Ελλάδα που διαθέτουμε 6.600 διαφορετικά φυτά εκ των οποίων τα 1400 μοναδικά, φαντασθείτε πόσες εταιρείες όχι στον χώρο των καλλυντικών αλλά και στον χώρο των φαρμάκων, των τροφίμων των εναλλακτικών θεραπειών θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε σαν χώρα. Είναι τιμή για εμάς να μας επισκέπτονται συνέχισε, τόσοι Ευρωπαίοι υπουργοί, να δουν αυτό που εμείς για χρόνια πρεσβεύουμε, και όμως μόλις πρόσφατα άρχισε να αναγνωρίζεται δηλαδή την μεγάλη αξία που έχουν τα φυτά και τα βότανα.


Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική οικογενειακή επιχείρηση Apivita, αποτελεί ένα καλό πρότυπο της ευρωπαικής μελισσοκομίας. Τονίζω την έννοια πρότυπη, διότι αποτελεί συνέχισε, παράδειγμα προς μίμηση για το πώς «πατάμε» στην πλούσια βιοποικιλότητα που αναφερθήκαμε, ώστε να φτιάξουμε μία σειρά προιόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία έτοιμη και ικανή προς εξαγωγές.

Να σημειωθεί ότι η Apivita πριν μερικούς μήνες ξεκίνησε την μεγάλη της επένδυση στο κέντρο της Αθήνας, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά έναν Πολυχώρο Υγείας και Ομορφιάς στο Κολωνάκι.
Παράλληλα η εταιρεία, με πέντε προγράμματα που «τρέχουν» σχετικά με ανάπτυξη προιόντων και καλλιεργειών και με ένα σημαντικό βραβείο στις «αποσκευές της» – το δεύτερο, μεταξύ 150 επιχειρήσεων στο Παρίσι - αναφορικά με την αειφορία στον χώρο των καλλυντικών, η Apivita, αφήνει πίσω της την ελληνική κρίση και σχεδιάζει το μέλλον της, με στόχο να αναδείξει τις υγιείς επιχειρηματικές μονάδες της πατρίδας.


Εν τω μεταξύ, η Apivita βρίσκεται ήδη στις καινούριες της εγκαταστάσεις στο καινούριο βιοκλιματικό «πράσινο» εργοστάσιο στο Μαρκόπουλο επένδυσης 14,5 εκατ. ευρώ.
Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η διοίκηση της εταιρείας, το ζεύγος Κουτσιανά αναφέρθηκε στα σχέδια της εταιρείας αλλά και «στο ιστορικό παρελθόν της Apivita, τότε που ξεκινούσαν ως οραματιστές και αιθεροβάμονες φαρμακοποιοί το 1979, με προοπτική να αλλάξουν για πάντα την έννοια του καλλυντικού». Από τότε μέχρι σήμερα, όπως επεσήμαναν, οι διαχρονικές αξίες, όπως Ιπποκράτης, φύση, ηθική, Κοινωνία μελισσών, ελληνική χλωρίδα, συνεχίζουν να αποτελούν την πυξίδα, στο δικό τους ταξίδι, «αγκαλιάζοντας» ταυτόχρονα το καινούριο και το καινοτόμο.


«Πιστεύουμε στον απίστευτο πλούτο της χώρας», τόνισε η πρόεδρος της Apivita κυρία Νίκη Κουτσιανά προσθέτοντας ότι «αυτό που πραγματοποιήσαμε τελικά, έχει ξεπεράσει τα πιο τρελά μας όνειρα».«Προσεγγίζουμε την ομορφιά και την ευεξία με φυσικό και ολιστικό τρόπο», τονίζουν διαρκώς, οι επικεφαλής της εταιρείας.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Κουτσιανάς, υπογραμμίζει πως «πιστεύουμε στην άλλη επιχειρηματικότητα που έχει αξίες και καινοτομία και θα μας ωθήσει να φύγουμε έξω και να πάμε στους μπλε ωκεανούς, που είναι οι παγκόσμιες αγορές». Ο κ. Κουτσιανάς υπογράμμισε ακόμη, ότι «θέλουμε να γίνουμε μία ηγετική καινοτόμος επιχείρηση του κόσμου».


Αναφορικά με την εξωστρέφεια της εταιρείας, η Apivita βρίσκεται ήδη σε μεγάλες αγορές του κόσμου, όπως Αμερική, Ιαπωνία, Χογκ Κογκ, Βρετανία, Ισπανία, ενώ πρόσφατα εισέβαλλε και στην Ρωσία. Άμεσοι στόχοι και μέχρι το 2017, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, είναι να βρίσκεται στην Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ταιβάν, Κορέα, Καναδά και Μαλαισία. Στην Ελλάδα, η Apivita προχώρησε σε μία αναδιάρθρωση των φαρμακείων στα οποία πουλά, που σημαίνει ότι εφεξής θα βρίσκεται μόνο στα μεγάλα φαρμακεία.


Η εταιρεία απασχολεί 400 άτομα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 217 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Όταν η Apivita φιλοξενεί την γυναικεία ηγεσία της χώρας



Apivita: επενδύσεις σε όλο τον κόσμο κόντρα στην κρίση