ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ομολογιακό δάνειο εκδίδει ο όμιλος Υγεία για το Μητέρα

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου της θυγατρικής του ΜΗΤΕΡΑ Α.Ε. συνολικού ποσού 42,1 εκατ. ευρώ, προχωρά το Θεραπευτήριο Υγεία.

Ομολογιακό δάνειο εκδίδει ο όμιλος Υγεία για το Μητέρα

Σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Υγεία, επισημαίνεται ότι η έκδοση γίνεται σύμφωνα με τη Σύμβαση Κάλυψης και το Πρόγραμμα έκδοσης ομολογιακού δανείου που είχαν καταρτισθεί με τις συνεργαζόμενες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού της ΜΗΤΕΡΑ Α.Ε.

Το γεγονός αυτό, είχε ως συνέπεια την αναταξινόμηση ισόποσων δανείων της ΜΗΤΕΡΑ Α.Ε. στις οικονομικές καταστάσεις από βραχυπρόθεσμες σε μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, ως σχετικώς αναφέρεται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση του Υγεία για την εταιρική χρήση 2013.

Να σημειωθεί ακόμη, ότι όπως ήδη έχει γνωστοποιηθεί, το παραπάνω κοινό ομολογιακό δάνειο εξασφαλίζεται κυρίως με προσημείωση υποθήκης επί του ακινήτου της ΜΗΤΕΡΑ Α.Ε., ενώ η εταιρεία έχει παράσχει την εταιρική της εγγύηση για το ποσό των 14 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ομίλου, με αυτή την έκδοση, ο όμιλος ΥΓΕΙΑ ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του υφιστάμενου δανεισμού του.