ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η Roche διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με νέες μοριακές διαγνωστικές μεθόδους

H Roche διευρύνει το μενού του συστήματος cobas® 4800 με εξετάσεις για HIV-1, HCV και γονοτύπηση HCV. To portfolio του συστήματος επεκτείνεται και περιλαμβάνει μεθόδους ανάλυσης ιολογικών παραμέτρων υψηλής ιατρικής αξίας.

Η Roche διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με νέες μοριακές διαγνωστικές μεθόδους

Ειδικότερα, η Roche ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διαθέτει στην αγορά τις μεθόδους ανάλυσης cobas® HIV-1, HCV και HCV Genotyping (GT) σε χώρες που αποδέχονται τη σήμανση CE. Με τις νέες αυτές μοριακές διαγνωστικές μεθόδους, αυξάνονται οι επιλογές στο υπάρχον μενού του συστήματος cobas® 4800, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την απόδοση και την ευελιξία του, επιτρέποντας στα εργαστήρια να παραδίδουν αποτελέσματα που απαιτούν ταχεία λήψη κλινικών αποφάσεων.

Οι νέες μέθοδοι, χρησιμοποιούν την εξελιγμένη τεχνολογία διπλού στόχου για τον HIV-1 και διπλού ιχνηθέτη για τον HCV. Όλες οι νέες εξετάσεις μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα στο σύστημα cobas® 4800 με βελτιστοποιημένους όγκους για την επεξεργασία δειγμάτων, εξασφαλίζοντας ομαλή ροή εργασιών και αυξάνοντας την ευελιξία στη διαχείριση των δειγμάτων των ασθενών. Με τις συγκεκριμένες προσθήκες, το σύστημα cobas® 4800 διαθέτει τώρα μενού με 12 εξετάσεις υψηλής ιατρικής αξίας κατάλληλες για in vitro διαγνωστική χρήση, που το καθιστούν την ιδανική λύση για ένα ιδιαίτερα αποδοτικό εργαστήριο.

Όπως αναφέρει ο Roland Diggelmann, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Roche Diagnostics, «Με την προσθήκη των νέων μεθόδων ανάλυσης στο μενού του cobas® 4800, περισσότερα εργαστήρια αποκτούν πρόσβαση σε προηγμένες ιολογικές εξετάσεις, οι οποίες παρέχουν αξιόπιστα αποτελέσματα για την ορθή διαχείριση των ασθενών. Η Roche, ως ηγέτιδα εταιρεία στην παγκόσμια αγορά, παρουσιάζει επίσης την εξέταση γονοτύπησης cobas HCV, η οποία ταυτοποιεί με ακρίβεια τους γoνότυπους του ιού HCV και συμβάλλει στη βελτίωση της θεραπείας των ασθενών με Ηπατίτιδα C».

Τους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει και η εξέταση cobas HBV, με την οποία συμπληρώνεται το portfolio για την παρακολούθηση του ιικού φορτίου και τον προσδιορισμό γονοτύπου με το σύστημα cobas 4800.

Πληροφορίες για το σύστημα cobas 4800

Το σύστημα cobas 4800 προσφέρει βελτιωμένη αυτοματοποίηση για την απομόνωση νουκλεϊκών οξέων, την προετοιμασία αντιδράσεων και την ενίσχυση και ανίχνευση μέσω PCR πραγματικού χρόνου προκειμένου τα εργαστήρια να επιτύχουν τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα. Το σύστημα διαθέτει εκτεταμένο μενού το οποίο περιλαμβάνει εξετάσεις, όπως cobas HIV-1, cobas HCV, cobas HCV Genotyping Test, cobas MRSA/SA, cobas HSV 1 και 2, cobas C.diff Test, cobas CT/NG (χλαμύδια/γονόρροια), cobas HPV, cobas BRAF V600 Mutation Test, cobas EGFR Mutation Test, καθώς και cobas KRAS Mutation Test.

Πληροφορίες για τον ιό HIV-1

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το 2012 υπήρχαν πάνω από 35 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως προσβεβλημένοι από τον HIV. Το ίδιο έτος προσβλήθηκαν για πρώτη φορά από τον ιό 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην υποσαχάρια Αφρική, την περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα, σχεδόν 1 στους 20 ενήλικες έχει διαγνωστεί θετικός στον ιό HIV.

H μετάδοση του HIV από μητέρα θετική στον ιό προς το παιδί, κατά τη διάρκεια της κύησης, του τοκετού ή του θηλασμού, ονομάζεται κάθετη μετάδοση ή μετάδοση από μητέρα σε παιδί (MTCT). Λόγω της έλλειψης παρεμβάσεων, τo ποσοστό μετάδοσης του HIV κυμαίνεται μεταξύ 15-45%. Η ακριβής διάγνωση, η αντιρετροϊκή θεραπεία υψηλής δραστικότητας (HAART) κι οι αναλύσεις ιικού φορτίου, οι οποίες προσδιορίζουν τη συγκέντρωση του HIV στο αίμα, έχουν συντελέσει στη σταθερή αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον HIV κατά 13 έτη.

Πληροφορίες για την ηπατίτιδα C

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο ιός της ηπατίτιδας C (HCV) έχει προσβάλει περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Σχεδόν 170 εκατομμύρια άνθρωποι είναι χρόνιοι φορείς του ιού της ηπατίτιδας C, ενώ οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό. Η νόσος αυτή μπορεί να οδηγήσει τελικά σε κίρρωση, ηπατική ανεπάρκεια και ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα, παθήσεις που ευθύνονται για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους ετησίως.