ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Δύο κορυφαίες εταιρικές διακρίσεις για την Novartis Hellas

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στον τομέα της εταιρικής φήμης η Novartis Hellas, κατακτώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά δυο κορυφαίες διακρίσεις: συμπεριλαμβάνεται στην πέμπτη θέση της λίστας Fortune “Most Admired Companies in Greece 2015” καθώς και στην πρώτη θέση της κατάταξης “Diamonds of the Greek Economy 2016”.

Δύο κορυφαίες εταιρικές διακρίσεις για την Novartis Hellas

Η Novartis κατάφερε για μια ακόμα φορά να ενταχθεί στη λίστα Fortune με τις «20 Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες της Ελλάδας», που αποτελεί παγκοσμίως μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις εταιρικής φήμης.

Η έρευνα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την KPMG και την ελληνική έκδοση του περιοδικού Fortune. Οι εταιρείες αξιολογήθηκαν από περισσότερα από 1.450 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων βάσει 9 κριτηρίων που έχει ορίσει το Αμερικανικό Fortune και είναι: η Kαινοτομία, η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, η Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η Ποιότητα της Ανώτατης Διοίκησης/Χαρακτηριστικά, η Οικονομική Ευρωστία, η Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία, η Ποιότητα των Προσφερόμενων Προϊόντων και των Υπηρεσιών & η Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα.

Η Novartis Hellas κατέκτησε, επίσης, την πρώτη θέση ως η κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα, βάσει των εξαιρετικών οικονομικών της αποτελεσμάτων στα βραβεία “Diamonds of the Greek Economy 2016”, που διοργανώθηκε από την Active Business Publishing. Πρόκειται για μία από τις πλέον αναγνωρισμένες διοργανώσεις επιχειρηματικής αριστείας που έχει ως στόχο την ανάδειξη των δυναμικότερων επιχειρήσεων της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Ηellas, κ. Riccardo Canevari, δήλωσε σχετικά: «Οι διακρίσεις επιβεβαιώνουν την ηγετική μας θέση και αποτελούν δέσμευση και έμπνευση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα βιώσιμο μέλλον καινοτομίας για τους ασθενείς, την κοινωνία και τη Novartis.»

RICARDO CANEVARI

Σχετικά με την Novartis

Η Novartis παρέχει καινοτόμες λύσεις στις αναδυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Με έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένo χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φάρμακα, οφθαλμολογικές θεραπείες και οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2015 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 49,4 δισ. δολάρια, ενώ επενδύθηκαν περίπου 8,9 δισ. δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 119.000 εργαζομένους και τα προϊόντα τους διατίθενται σε περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται 500 περίπου άτομα.