ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Startup Your Life της AIESEC: Η Bayer στηρίζει με υποτροφίες 5 νέους κάτω των 30

Startup Your Life της AIESEC: Η Bayer στηρίζει με υποτροφίες 5 νέους κάτω των 30

Η Bayer Ελλάς, συμμετείχε ως βασικός ομιλητής στην εκδήλωση “Startup Your Life”, η οποία είχε ως βασικό στόχο, να αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία που διαδραματίζει η ανάληψη ρίσκου στην επιτυχία κάθε νέου επιχειρηματία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιά και ήταν πρωτοβουλία της AIESEC, η οποία μέχρι σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο μη κυβερνητικό οργανισμό φοιτητών παγκοσμίως.

Μέσα από τις τέσσερεις ενότητες που συνέθεσαν την εκδήλωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα για τα πιο βασικά στάδια που διανύει κανείς πριν γίνει επιχειρηματίας. Συγκεκριμένα, οι ενότητες αυτές αποτυπώθηκαν ως εξής:

- Dreaming: πως έρχεται η πρώτη σπίθα ενός entrepreneur

- Building: το σθένος που χρειάζεται για να επιμείνεις στην ιδέα σου

- Succeeding: πως τελικά φτάνεις τους στόχους και κάνεις το κάτι παραπάνω

- Supporting: πως μπορούν να βοηθηθούν οι startuppers από άτομα με μεγαλύτερη εμπειρία - by Bayer

Στην τελευταία ενότητα, η Bayer είχε την ευκαιρία να αναδείξει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει για την εταιρεία η νεανική επιχειρηματικότητα, παρουσιάζοντας το εκτενές πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας που υλοποιεί. Κάθε ένα από τα 8 επιμέρους προγράμματα Ανοιχτής Καινοτομίας παρέχουν όχι μόνο οικονομική στήριξη αλλά και την τεχνογνωσία υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, από διαφορετικά τμήματα. Σε αυτό το πνεύμα, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να στηρίζουμε τους νέους και να τους προσφέρουμε ουσιαστικές ευκαιρίες, ώστε να τολμούν και να διεκδικούν μια θέση στην επιχειρηματική αρένα.

Επιπλέον, σε συνέχεια της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας της Bayer Ελλάς με την AIESEC, η Bayer Ελλάς ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να στηρίξει με 5 υποτροφίες το πρόγραμμα Global Entrepreneur της AIESEC. Με αυτές τις υποτροφίες φιλοδοξεί να προσφέρει την ευκαιρία σε 5 νέους, κάτω των 30 ετών, να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό, προκειμένου να γεμίσουν την επαγγελματική τους φαρέτρα με εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα σε κάθε επαγγελματικό τους βήμα.

Όπως δήλωσε η Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της Βayer Ελλάς «Σε μια δύσκολη περίοδο για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, οι νέοι δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη ενθάρρυνση να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Αντίθετα η περιρρέουσα ανησυχία για το μέλλον τείνει να τους αποτρέπει να αναλάβουν οποιοδήποτε ρίσκο. Κόντρα στο ευρύτερο πνεύμα των καιρών η AIESEC, μέσα από την εκδήλωση “Startup Your Life”, προσπάθησε να προσφέρει μια εναλλακτική και πιο αισιόδοξη οπτική στους νέους στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να τολμάμε και να μη μας τρομάζουν οι δυσκολίες, αν θέλουμε να πετύχουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποτελέσαμε κι εμείς μέρος αυτής της προσπάθειας, γιατί σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε νέους επίδοξους επιχειρηματίες με όνειρα για το μέλλον και να τους δείξουμε πώς η Bayer στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές τους».

Σχετικά με την AIESEC

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος νεανικός οργανισμός παγκοσμίως, με έδρα σε περισσότερες από 130 χώρες - και την Ελλάδα και με παρουσία σε 9 ελληνικά ΑΕΙ. Σταθερό όραμά της από την ίδρυσή της το 1948, αποτελεί η προαγωγή της ειρήνης και της διαπολιτισμικής κατανόησης. Υπηρετώντας έμπρακτα αυτό το στόχο, παρέχει συνεχώς ευκαιρίες στα μέλη της ώστε να αναπτυχθούν ολοκληρωμένα και να επηρεάσουν θετικά την κοινωνία. Μέσω των προγραμμάτων εθελοντικής δράσης και διεθνούς πρακτικής άσκησης, τα μέλη της AIESEC μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν στις χώρες του δικτύου της, να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους και να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους, αναπτύσσοντας παράλληλα τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά. Στην Ελλάδα, η AIESEC έχει προσφέρει περισσότερες από 12.000 θέσεις πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις εκπαιδευτικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 18.000 νέους κι έχει αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερους από 6.000 φορείς από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Διαβάστε ακόμη:

Bayer Ελλάς: Στο πλευρό του μοναδικού Έλληνα δρομέα στο Μαραθώνιο του Σινικού Τείχους

Η Bayer στηρίζει το ερευνητικό έργο δύο Ελλήνων επιστημόνων

Ρωτήστε τον γιατρό