ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Grants4Tech και Grants4Apps: Δύο πρωτοπόρα προγράμματα καινοτομίας της Bayer

Δύο πρωτοπόρα διεθνή προγράμματα τεχνολογίας και καινοτομίας που απευθύνονται και σε Έλληνες επιστήμονες/τεχνολόγους, επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσίασε χθες η Διευθύντρια Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων της Bayer Hellas κυρία Σόνια Μουσαβερέ, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Τεχνολογίας της Ναυτεμπορικής, στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Grants4Tech και Grants4Apps: Δύο πρωτοπόρα προγράμματα καινοτομίας της Bayer

O διαγωνισμός ρομποτικής Grants4Tech και η ανοιχτή πρωτοβουλία καινοτομίας Grants4Apps αποτελούν δύο νέα ειδικά προγράμματα του γερμανικού κολοσσού με περισσότερα από 150 χρόνια ιστορίας, τα οποία επιστρατεύουν την τεχνολογία και την καινοτομία στην υπηρεσία της βιοεπιστήμης.

Μέσα από τα προγράμματα αυτά, η Bayer επιζητά την εξειδίκευση στην τεχνολογία, ώστε να ενισχύσει και να εξελίξει την παραγωγική διαδικασία, αλλά και την ορθή χρήση των προϊόντων της, παρέχοντας έτσι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που έρχονται από το μέλλον.

Η Bayer έχει ισχυρό ιστορικό και εμπειρία σε συνεργασίες που προάγουν την καινοτομία. Για παράδειγμα, μαζί με τη Bosch ανέπτυξε νέες ψηφιακές λύσεις «Smart Spraying». Η συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της έρευνας βοήθησε στο να γίνουν οι καλλιέργειες ψηφιακές.

Όπως ανέφερε η κυρία Μουσαβερέ, ο διαγωνισμός ρομποτικής Grants4Tech στοχεύει να ενισχύσει τον δεσμό μεταξύ της βιομηχανίας της βιοεπιστήμης και της ακαδημαϊκής έρευνας στον τομέα της ρομποτικής και τους υποστηρικτές της. Στόχος της Bayer είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης νέας κατηγορίας εφαρμογών βασισμένη στη σύγχρονη ρομποτική.

Παράλληλα, το Grants4Apps αποτελεί μια ανοιχτή πρωτοβουλία καινοτομίας, που ξεκίνησε το 2013 ως πρόγραμμα crowdsourcing. Το πρόγραμμα αυτό́ παρέχει οικονομική στήριξη σε προγραμματιστές και νεοσύστατες επιχειρήσεις για έργα σχετικά́ με λογισμικό, hardware και τεχνολογία, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας και των θεραπευτικών διαδικασιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Grants4Apps Αccelarator η Bayer προσφέρει χώρο ιδιωτικών γραφείων για 5 νεοφυείς επιχειρήσεις ενεργές στη ψηφιακή υγεία, στα κεντρικά γραφεία του Τομέα Φαρμάκων στο Βερολίνο. Κάθε επιλεγμένη νεοφυής επιχείρηση λαμβάνει έως και 50.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση και μπορεί να παραμείνει στους χώρους του accelarator για περίπου 100 ημέρες.

H κυρία Σόνια Μουσαβερέ δήλωσε ακόμη:

«Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, επιδιώκουμε συνεργασίες με αυτές τις εταιρίες που κατέχουν την καινοτομία στην τεχνολογία. Έτσι, η Bayer διευρύνει τη προσέγγιση της στην ανοικτή καινοτομία με μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως τα Grants4Tech και Grants4Apps. Με αυτά τα πρωτοπόρα προγράμματα η Bayer βάζει την τεχνολογία και καινοτομία στην υπηρεσία της βιοεπιστήμης.»

Σχετικά με τη Bayer

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2016, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 99.600 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 34.9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,2 δις ενώ οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 4,4 δις.

Διαβάστε ακόμη:

ΕπικοινωνίαD. Weinand: Δουλεύουμε για το καλό του ασθενούς και για το μέλλον της ογκολογίας



Bayer: Με περισσότερα από 50 projects, απαντά στις σύγχρονες ιατρικές προκλήσεις