ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Στον όμιλο Βιοιατρική ο τέως πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Ο Σωτήρης Μπερσίμης αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου διοίκησης. 

Στον όμιλο Βιοιατρική ο τέως πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με την επίσημη ανάκοινωση της Βιοιατρικής, η έναρξη της συνεργασίας με τον επίκουρο καθηγητή Σωτήρη Μπερσίμη «δίνει έμφαση στην αναδιοργάνωση του Ομίλου, με κύριο άξονα την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, και έχει ως στόχο την υλοποίηση έργων συνέργειας μεγάλου εύρους μεταξύ των επαγγελματιών υγείας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών».

Η Βιοιατρική είναι αμιγώς ελληνική επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας από το 1981. Σήμερα διαθέται με 47 αυτόνομα διαγνωστικά κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, τα οποία δέχονται περισσότερες από 3 εκατομμύρια επισκέψεις το χρόνο

Ο Σωτήρης Μπερσίμης έχει συνεργαστεί και κατείχε σημαντικές θέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, σε εταιρείες και οργανισμούς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη και εφαρμογή στοχαστικών μοντέλων επίβλεψης και ελέγχου διεργασιών, μεταξύ άλλων στην επιτήρηση ασθενειών, στην αξιολόγηση υπηρεσιών Υγείας καθώς και στην παρακολούθηση κλινικών δοκιμών.

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ το περασμένο καλοκαίρι. Η τριετής θητεία του στον μεγαλύτερο δημόσιο οργανισμό παροχών υγείας χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη. Μεταξύ άλλων, επι των ημερών του, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ μειώθηκαν από 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, στα 262 εκατομμύρια.

Ο ίδιος διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις καινοτομίες που εφαρμόστηκαν στον Οργανισμό. Συγκεκριμένα, έλαβε το βραβείο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS), σημειώνοντας μάλιστα δύο πρωτιές: για πρώτη φορά το βραβείο απονεμήθηκε σε Έλληνα και πρώτη φορά σε manager δημόσιου οργανισμού.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι ο Βασίλης Πλαγιανάκος.