ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί Ευαγγελισμού: Οι χαμηλές αμοιβές δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατρό να ζητάει φακελάκι

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού όχι μόνο καταδικάζουν απερίφραστα το χρηματισμό συναδέλφου τους και απαιτούν πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση, αλλά και εκτιμούν ότι το «φακελάκι» στο χώρο της υγείας δυσφημεί και σπιλώνει το ηρωικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών, που μοχθούν για την υγεία του λαού νυχθημερόν σε απερίγραπτα αντίξοες συνθήκες.

Γιατροί Ευαγγελισμού: Οι χαμηλές αμοιβές δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατρό να ζητάει φακελάκι

Όπως αναφέρει ο καρδιολόγος και πλειοψηφών Σύμβουλος του Σωματείου Εργαζομέωνων στον Ευαγγελισμό κ. Ηλίας Σιώρας «τέτοια φαινόμενα γίνονται αφορμή να συκοφαντηθεί στο σύνολό του το υγειονομικό κίνημα όπως εκφράζεται μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία. Η έκταση που παίρνει δεν αποσκοπεί τόσο στο να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα, όσο στο να δυσφημείται στη συνείδηση του κόσμου ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο & δωρεάν σύστημα υγείας! Το φαινόμενο του χρηματισμού δεν είναι τωρινό. Έχει και «χθες» και «αύριο», όσο παραμένει εμπορευματοποιημένο το σύστημα υγείας, όσο υπάρχουν δεκάδες ανενεργά χειρουργικά τραπέζια στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού, όσο εμπεδώνεται η αντίληψη στο σύστημα που ζούμε ότι τελικά η υγεία είναι εμπόρευμα».

Σε καμιά περίπτωση, αναφέρει ο κ. Η. Σιώρας, οι όποιες κακές συνθήκες εργασίας και οι χαμηλές αμοιβές δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατρό να χρηματίζεται από τον ασθενή. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα να αξιοποιηθούν ως επιχείρημα από το Υπουργείο Υγείας για να νομιμοποιηθεί το «φακελάκι» στα νοσοκομεία με την καθιέρωση ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων. Αν πραγματικά υπάρχει η βούληση να λυθεί το πρόβλημα της λίστας αναμονής και να χτυπηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο του χρηματισμού πρέπει να λειτουργήσουν όλα τα ανενεργά χειρουργικά τραπέζια με άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Διαβάστε επίσης

Πως «πιάστηκε» ο γιατρός του Ευαγγελισμού, ποιος βουλευτής τον είχε καταγγείλει και τι θα κάνει το υπ. Υγείας

Διευθυντής κλινικής ζητούσε από ασθενή φακελάκι 1.500 ευρώ και συνελήφθη

Σε Αργία και αναστολή καθηκόντων τέθηκε ο γιατρός που συνελήφθη για χρηματισμό

Βαρνάβας: Κοινωνικό έγκλημα το φακελάκι

Μ. Βλασταράκος: Ντροπιάζουν τους γιατρούς τα φαινόμενα χρηματισμού