ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αξιολόγηση στο ΕΣΥ: Μία πρώτη νίκη των εργαζομένων & τι καινούριο φέρνει σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση και τι καινούριες αλλαγές θα φέρει, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ μετρούν ήδη μία πρώτη νίκη, διόλου ευκαταφρόνητη.

Αξιολόγηση στο ΕΣΥ: Μία πρώτη νίκη των εργαζομένων & τι καινούριο φέρνει σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σχεδόν σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, παρέδωσαν τα σχετικά φύλλα αξιολόγησης από την αρχή της διαδικασίας (η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή) στα Σωματεία τους, τα οποία στην συνέχεια τα κατέθεσαν στην ΑΔΕΔΥ, αρνούμενοι να συναινέσουν στο εγχείρημα, το οποίο χαρακτήρισαν από την πρώτη στιγμή προσχηματικό και βήμα για απολύσεις.

Η πίεση των εργαζομένων στο ΕΣΥ για να μην πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση ήταν τέτοια, που ανάγκασε την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

Ήδη τόσο ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, ούτε θα υπάρξουν πειθαρχικές διώξεις, ωστόσο η αξιολόγηση θα γίνει, ενώ και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνει λόγο πλέον για αλλαγές στις ποσοστώσεις.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι επικεφαλής αρκετών Σωματείων αλλά και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κυρία Ματίνα Παγώνη, όσοι δεν καταθέσουν τα φύλλα αξιολόγησης δεν πρόκειται να υποστούν κυρώσεις, ωστόσο η διαδικασία αυτή θα μπλοκάρει όσους επιθυμούν να λάβουν βαθμολογία για την ανέλιξή τους.

Βεβαίως από την άλλη πλευρά, υπάρχει και μία μερίδα εργαζομένων στα Σωματεία, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι σημερινές ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη, μπορεί να αποδειχθούν άνθρακες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σε μερικές ώρες θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι και αυτοί που βγαίνουν τουλάχιστον κερδισμένοι μέχρι στιγμής είναι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι οποίοι, με ενιαία γραμμή, απ΄ άκρη σ΄άκρη σε όλη την χώρα, ένωσαν τη φωνή και το δυναμικό τους σε μία διαδικασία η οποία κάθε άλλο παρά τους εκπροσωπεί, όπως τονίζουν.

Διαβάστε ακόμη:

Μπλόκο στη διανομή των φύλλων αξιολόγησης στον Ευαγγελισμό

Πως θα κάνει την αξιολόγηση ο Μ. Βορίδης. Τι είπε στην ΠΟΕΔΗΝ