ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ντυνάν: Μαύρη σελίδα η πώλησή του λένε οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Την πρόσφατη πώληση του θεραπευτηρίου της Αθήνας "Ερρίκος Ντυνάν" σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), σημειώνοντας ότι η ημέρα της πώλησης αποτελεί μία μαύρη σελίδα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ντυνάν: Μαύρη σελίδα η πώλησή του λένε οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Μάλιστα το Σωματείο θέτει θέμα ευθυνών των διοικήσεων του Ερρίκος Ντυνάν, αιρετών και προσωρινών διοικήσεων του Ε.Ε.Σ οι οποίες διοίκησαν και το Ερρίκος Ντυνάν. Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, κανείς δεν προσπάθησε και δεν προσπαθεί ακόμη και τώρα να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Ε.Ε.Σ και την συνέχιση του έργου του που τόσο ανάγκη έχει η Ελληνική κοινωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στον ΕΕΣ έχει ως εξής:

«Η 24η Σεπτεμβρίου αποτελεί μαύρη σελίδα για την ιστορία του Ε.Ε.Σ. Είναι η ημέρα που με τη διενέργεια του πλειστηριασμού του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ο Ε.Ε.Σ απώλεσε ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του και της προσφοράς του στην ελληνική κοινωνία. Η ίδρυση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ήταν για να εξυπηρετήσει κοινωφελείς σκοπούς. Παράλληλα, προβλεπόταν ανταπόδοση προς τον ΕΕΣ μέσα από τα πλεονάσματα του νοσοκομείου.
Όσα δαπάνησε ο Ε.Ε.Σ για τη δημιουργία ενός κοινωφελούς ιδρύματος και του νοσοκομείου του χάθηκαν σε μία στιγμή και μαζί χάθηκαν και οι κοινωφελείς σκοποί της ίδρυσής του. Οι ευθύνες είναι μεγάλες. Δυστυχώς, κανείς δεν τις αναλαμβάνει με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός της χώρας μας να οδηγείται σε πλήρη αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν ευθύνες στις αιρετές διοικήσεις του Ε.Ε.Σ οι οποίες διοίκησαν και το Ερρίκος Ντυνάν;

Δεν υπάρχουν ευθύνες στις προσωρινές διοικήσεις που διορίστηκαν με αποφάσεις των δικαστηρίων για να αναλάβουν προσωρινά τη διοίκηση του Ε.Ε.Σ και κατεπέκταση του Κ.Ι.Ε.Ν;

Καμία ενημέρωση. Καμία αντίδραση. Ούτε καν για την ονομασία Ερρίκος Ντυνάν που εκπλειστηριάστηκε. Κανείς δεν προσπάθησε και δεν προσπαθεί ακόμη και τώρα να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Ε.Ε.Σ και την συνέχιση του έργου του που τόσο ανάγκη έχει η Ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς, καταδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι αξίες έχουν καταβαραθρωθεί και με τον τρόπο αυτό πλήττονται οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που χρειάζονται την στήριξη του Ε.Ε.Σ και οι χιλιάδες εθελοντές με την πίστη, την ερυθροσταυρική τους ιδεολογία και το όραμα τους να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας».

Διαβάστε ακόμη:

Ντυνάν: Σε αναμμένα κάρβουνα οι εργαζόμενοι - καθυστερεί η συνάντηση με την νέα διοίκηση

Πώς ο Άδωνις έριξε στη... φάκα του «Ερρίκος Ντυνάν» τον Βορίδη

Γ. Σούρλας: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ντυνάν: Νομοθετική "άφεση αμαρτιών" στις διοικήσεις για να συνεργαστούν;

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς κατακυρώθηκε το κτίριο

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών (;)

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ντυνάν: Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε όλους λέει το υπ. Υγείας, αλλά για την ταμπακιέρα σιωπά

ΕΟΠΥΥ: Το σημαντικό για το Ερρίκος Ντυνάν, είναι η ασφαλιστική ενημερότητα