ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Καταπέλτης ο Βλασταράκος: Βρείτε από άλλες πηγές χρήματα, όχι από την υγεία του λαού

Το μήνυμα «Βρείτε από άλλες πηγές τα χρήματα που χρειάζεται το κράτος και όχι από τον πολύπαθο τομέα της υγείας» θα στείλει την Τετάρτη στις 11.30 το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει, στην οποία παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας και εκπρόσωπος των συνταξιούχων γιατρών.

Καταπέλτης ο Βλασταράκος: Βρείτε από άλλες πηγές χρήματα, όχι από την υγεία του λαού

Με αιχμηρή γλώσσα, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου θεσμικού ιατρικού οργάνου της χώρας, θα κατακεραυνώσει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο θέμα της υγείας και της περίθαλψης των πολιτών, μια πολιτική η οποία στερεί βασικά και αναγκαία δικαιώματα σε καιρούς δύσκολους.

Ο κ. Βλασταράκος, θα αναφερθεί ενδελεχώς στο θέμα του προϋπολογισμού της υγείας, ο οποίος βαίνει μειούμενος, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2015 που κατατέθηκαν στην Βουλή και αναμένεται να ψηφισθούν την Κυριακή. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, ο προϋπολογισμός για το υπουργείο Υγείας είναι μειωμένος κατά 10.9%, ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων κατά 22,9%, ενώ και ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ από 5,5 δις ευρώ θα αγγίξει τα 5 δις ευρώ περίπου, με αποτέλεσμα να συντρέχει σοβαρό πρόβλημα δημόσιας Υγείας, θα τονίσει ο κ. Βλασταράκος.

Οι τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ αλλά και στο ΠΕΔΥ, ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ, τα χαράτσια που ταλανίζουν τον κλάδο, όπως clawback και rebate, αλλά και η ανάγκη για να προχωρήσουν βασικά ζητήματα του κλάδου, όπως διαρθρωτικές αλλαγές, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, Θεραπευτικά Πρωτόκολλα και Κατευθυντήριες Οδηγίες θα τεθούν στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Βλασταράκος θα δώσει επίσης σημαντικό βήμα και στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών και των συνταξούχων, οι οποίοι θα μιλήσουν για τα μείζονα θέματα του κλάδου.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ: Δυσοίωνη η προοπτική για την υγεία με τον προϋπολογισμό του 2015

Παγώνει η περίφημη αξιολόγηση στο ΕΣΥ λόγω εκλογών (;)