ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση Κουρουμπλή - γιατρών: Κανένας αιφνιδιασμός, προχωρούν άμεσα οι προσλήψεις 1000 γιατρών

Άμεσα προχωρούν οι προσλήψεις των 300 επικουρικών γιατρών στο ΕΣΥ καθώς και οι προσλήψεις των 700 περίπου γιατρών που έχουν κριθεί από τα Ιατρικά Συμβούλια.

Συνάντηση Κουρουμπλή - γιατρών: Κανένας αιφνιδιασμός, προχωρούν άμεσα οι προσλήψεις 1000 γιατρών

Την διαβεβαίωση αυτή, έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους γιατρούς με τους οποίους συναντήθηκε την Παρασκευή - με εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και του ΠΙΣ- συναντήσεις, οι οποίες έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα, όπως δηλώνουν και οι δύο πλευρές.

Ταυτόχρονα όπως τόνισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, παράλληλα με την διαπραγμάτευση για το χρέος και εφόσον ομαλοποιηθεί το ζήτημα, θα προχωρούν και τα άλλα βασικά αιτήματα των γιατρών, όπως προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο ΠΕΔΥ, άνοιγμα κλειστών ΜΕΘ και χρηματοδότηση του συστήματος υγείας.

Ο νέος υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τους γενικούς γραμματείς κ.κ. Γιάννη Μπασκόζο και Σπύρο Κοκκινάκη, δήλωσαν στους εκπροσώπους των γιατρών, ότι δεν πρόκειται σε καμία των περιπτώσεων να αιφνιδιάσουν το ιατρικό σώμα, αντίθετα θα τους αξιοποιήσουν ως συμβούλους τους.

«Σας θεωρούμε εταίρους και συμβούλους της πολιτικής ηγεσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, προσθέτοντας:
«Πρώτο μέλημα μας είναι να ορθοποδήσει το σύστημα». Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η πρωτοβουλία σύστασης αρμόδιας Επιτροπής για τη θεσμική επαναθεμελίωση του Συστήματος Υγείας με προτεραιότητα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να συγκρουστεί με τα φαινόμενα διαφθοράς.

Ειδικότερα από την πλευρά του ο ΠΙΣ, αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης τόσο του ΕΣΥ, όσο και του ΠΕΔΥ, στην ανάγκη αποκατάστασης των γιατρών που απολύθηκαν από την ΠΦΥ (ΠΕΔΥ), στην αύξηση των δαπανών για την υγεία από το δραματικό 4,5% του ΑΕΠ που είναι σήμερα όταν ακόμη και το 6% του ΑΕΠ είναι επικίνδυνο, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, καθώς και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στην διεκδίκηση από την Πολιτεία, του κυρίαρχου ρόλου του γιατρού.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Παν. Κουρουμπλής ακούει τους γιατρούς & τα προβλήματα του ΕΣΥ