ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παν. Κουρουμπλής: Zήτησε τις παραιτήσεις του ΔΣ του Ωνασείου

Τις παραιτήσεις του Δ.Σ. του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ζήτησε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Παν. Κουρουμπλής: Zήτησε τις παραιτήσεις του ΔΣ του Ωνασείου

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός, έχει ζητήσει τις παιριτήσεις όλων των διοικητών των νοσοκομείων, ενώ ήδη από την Δευτέρα, βρίσκονται στα χέρια του επίσης, οι παραιτήσεις των επικεφαλής των ΥΠΕ, όπως προέκυψε από την συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Υπουργοί - τόσο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανδρέας Ξανθός- ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις δομές Υγείας της χώρας καθώς και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ορισμένων νοσοκομείων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ζήτησε από τις Διοικήσεις των ΥΠΕ να προσδιορίσουν τις ελλείψεις τους σε διοικητικό προσωπικό με σκοπό την κάλυψη των αναγκών από δημόσιους υπαλλήλους που θα επαναπροσληφθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πάντως όσον αφορά τις παραιτήσεις, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τονίζει με έμφαση, ότι αυτό θα γίνει προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της και όχι από εκδικητικές τάσεις.