ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παν. Κουρουμπλής: Το Δημόσιο δεν θα πληρώνει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές

Τα πάνω κάτω στην αγορά των ιδιωτικών κλινικών φέρνει, όπως όλα δείχνουν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές.

Παν. Κουρουμπλής: Το Δημόσιο δεν θα πληρώνει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, η νέα ηγεσία προσανατολίζεται στην κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ.

Ωστόσο, αναφέρει, πως «σε ό,τι αφορά τους τουρίστες, θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της Ευρωζώνης, δηλαδή το εισιτήριο δεν θα είναι πέντε ευρώ, αλλά θα είναι υψηλότερο».

«Οι Έλληνες πηγαίνουμε σε νοσοκομείο του Βελγίου και πληρώνουμε εισιτήριο 20 ευρώ και θα πληρώνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα μόνο πέντε ευρώ;» σημειώνει ο υπουργός.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουρουμπλής, υπογραμμίζει ότι το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές, σημειώνοντας πως «όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο».