ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Α. Ξανθός: Ομάδα Εργασίας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας

Ομάδα Εργασίας για τη μελέτη της υφιστάμενης νομοθεσίας και τον εντοπισμό των προβλημάτων αναφορικά με την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας συγκρότησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Α. Ξανθός: Ομάδα Εργασίας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας

Η Ομάδα Εργασίας απαρτίζεται από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων διευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας, εκπροσώπους των εμπλεκόμενων Υπουργείων Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής και στελέχη της ΗΔΙΚΑ.

Επίσης, θα συμμετέχουν στις εργασίες της Ομάδας ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, και ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κοινωνικών Ιατρείων Αττικής, Γεώργιος Βήχας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι το τέλος του μήνα, θα παραδοθεί το σχετικό πόρισμα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η άρση των αποκλεισμών από την υγειονομική περίθαλψη.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθετική παρέμβαση, το υπουργείο Υγείας καλεί τις νέες διοικήσεις των ΥΠΕ καθώς και τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της χώρας να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να άρουν τους θεσμικούς και υλικούς αποκλεισμούς των πολιτών από το αυτονόητο αγαθό της υγειονομικής περίθαλψης.