ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Προσλήψεις στο ΕΣΥ: Κρίσιμη συνάντηση της ηγεσίας του υπ. Υγείας με Γ. Κατρούγκαλο και ΑΣΕΠ

Σημαντικές συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τη διοίκηση του ΑΣΕΠ θα έχει σήμερα Μ. Τετάρτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων στο σύστημα υγείας.

Προσλήψεις στο ΕΣΥ: Κρίσιμη συνάντηση της ηγεσίας του υπ. Υγείας με Γ. Κατρούγκαλο και ΑΣΕΠ

Οι ισχυροί άνδρες του υπουργείου, ο υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός, θα συναντήσουν νωρίς το πρωί τον κ. Κατρούγκαλο, προκειμένου να πάρουν μια γεύση για το πώς θα γίνουν στοχευμένα οι προσλήψεις, πώς θα γίνει το μοίρασμά τους και ποιες είναι οι ανάγκες αναλυτικά σε κάθε περιοχή της χώρας, ενώ θα αναλυθούν ενδελεχώς οι ειδικότητες που χρειάζεται το σύστημα υγείας και τα κενά που υπάρχουν.

Στην συνέχεια, όλοι μαζί θα συναντήσουν -στο υπουργείο Υγείας πάντα- τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, προκειμένου να θέσουν αναλυτικά τα στοιχεία που έχουν σχεδιάσει ώστε να προχωρήσει και αυτός με τη σειρά του στη διαδικασία.

Να θυμίσουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δεσμευθεί για 4.500 προσλήψεις όχι μόνο γιατρών, αλλά και νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού εντός του έτους, ωστόσο οι πλέον επείγουσες και με προτεραιότητα προσλήψεις αφορούν στις 700 σε επικουρικό προσωπικό, στα νησιά, αλλά και στις περιοχές Θράκη, Δυτ. Μακεδονία, Θεσπρωτία.

Μάλιστα, για το θέμα των προσλήψεων έκανε ιδιαίτερη αναφορά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας.

Προσλήψεις προσωπικού όμως έρχονται και για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, καθώς πολλές κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ νοσοκομείων παραμένουν ανενεργές, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τόσο οι ασθενείς όσο και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που βιώνουν μια ασφυκτική κατάσταση.

Φυσικά ένα μεγάλο ερώτημα είναι πόσο θα κοστίσουν οι προσλήψεις αυτές, καθώς με τόσο πιεσμένα οικονομικά και με μια σοβαρή δημοσιονομική κρίση, ακόμη και το ένα ευρώ έχει τεράστια αξία. Εν αναμονή της σημερινής συνάντησης για τα περαιτέρω!

Διαβάστε ακόμη:

Το αντιμνημονιακό μήνυμα Τσίπρα προς όλη την κοινωνία μέσα από την επίσκεψη στο υπ. Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Ανάγκη για οριζόντιες πολιτικές και συμμαχίες