ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έρχεται το taxis-ygeia δια χειρός Κουρουμπλή και Ξανθού

Ένα όνειρο ετών επιχειρεί να υλοποιήσει εντός τους έτους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας: την εγκαθίδρυση ενός συστήματος taxis, το οποίο ουσιαστικά θα σημάνει την ηλεκτρονικοποίηση της υγείας.

Έρχεται το taxis-ygeia δια χειρός Κουρουμπλή και Ξανθού

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει μια ηλεκτρονική ενοποίηση σε όλο το σύστημα υγείας που θα συνδέει τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας με τα νοσοκομεία, την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ κι έτσι με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα υπάρχει καλύτερος και αποτελεσματικότερος συντονισμός στο σύστημα, αλλά κυρίως εξορθολογισμός των δαπανών. Θα γνωρίζει δηλαδή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι υγειονομικοί φορείς πού ακριβώς κατευθύνεται ακόμη και το τελευταίο ευρώ, αλλά και ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της χώρας.

Στο πλαίσιο μάλιστα της διαφάνειας που πρεσβεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ένα σύστημα taxis στην Υγεία διασφαλίζει με τον καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο την επιλογή αυτή.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα γίνονται διαρκείς συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να υπάρξει ένα αποτέλεσμα για τη δημιουργία του taxis-ygeia όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Για το σύστημα taxis στην Υγεία αναφέρθηκε με έμφαση ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό. Και είναι πράγματι συμβολικό το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με εφαλτήριο την επίσκεψη στην Κρήτη, την πρώτη περιοδεία από μια σειρά ταξιδιών που έχει προγραμματίσει, ανακοινώνει σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την επόμενη ημέρα της υγείας στην χώρα, την μετά-μνημόνιο εποχή δηλαδή!

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση ενός πληροφορικού συστήματος που θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγο για ένα «σύστημα Taxis» στο χώρο της Υγείας που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015.

Διαβάστε ακόμη:

Κουρουμπλής: Σύστημα «Taxis» για την Υγεία μέσα στο 2015

Το αντιμνημονιακό μήνυμα Τσίπρα προς όλη την κοινωνία μέσα από την επίσκεψη στο υπ. Υγείας

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα στο χώρο της Υγείας και το τέλος των μνημονίων

Η «στοχευμένη» επίσκεψη του ΑλέξηΤσίπρα και το σχέδιο για την τόνωση της Δημόσιας Υγείας