ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Διοικητές ΕΣΥ: Ο μεγάλος πονοκέφαλος για την ηγεσία του υπ. Υγείας καθώς δεν παραιτούνται

Ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αποδειχθεί το θέμα που αφορά στις παραιτήσεις των διοικητών των νοσοκομείων.

Διοικητές ΕΣΥ: Ο μεγάλος πονοκέφαλος για την ηγεσία του υπ. Υγείας καθώς δεν παραιτούνται

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Οι περισσότεροι διοικητές του ΕΣΥ δεν έχουν υπακούσει στην εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που ζήτησε να παραιτηθούν (προκειμένου να διευκολύνουν το έργο τους, όπως τονίστηκε) και το γεγονός αυτό δημιουργεί αναστάτωση και προβληματισμό στον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό κ.κ. Παν. Κουρουμπλή και Αν. Ξανθό για το πώς θα χειρισθούν πλέον την κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το σύνολο των διοικητών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ζήτημα είναι να έχουν παραιτηθεί 5 (ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις επίσημα). Ο λόγος που δεν παραιτούνται οι επικεφαλής των νοσηλευτηρίων είναι προφανής, δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους, ενώ να θυμίσουμε ότι η θητεία τους λήγει σε 21 μήνες, καθώς ανέλαβαν καθήκοντα τον Δεκέμβριο του 2013.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πάντως, μελετά τρόπους προκειμένου να ρυθμίσει το θέμα με νόμο, ώστε να μην καταβάλει τις αποζημιώσεις, οι οποίες κοστίζουν πράγματι μια ολόκληρη περιουσία. Εκτιμάται ότι η αποζημίωση για κάθε διοικητή ανέρχεται σε τουλάχιστον 150.000 ευρώ, ποσά που είναι πολύ πιθανόν να τα λάβουν οι διοικητές, εφόσον τα διεκδικήσουν νομικά, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Να θυμίσουμε, για την ιστορία, ότι το 2004 ο τότε υπουργός Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης είχε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και αναγκάστηκε να περάσει νόμο με τον οποίο καταργούσε τις θέσεις των διοικητών στα νοσοκομεία. Φυσικά όσοι πήγαν στα Δικαστήρια, κέρδισαν τις υποθέσεις και αποζημιώθηκαν. Λίγο πριν, ωστόσο, ο κ. Κακλαμάνης είχε ζητήσει από τους διοικητές του ΕΣΥ να παραμείνουν στις θέσεις τους προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαβάστε ακόμη:

Η ηγεσία του υπ. Υγείας ζητά τις παραιτήσεις των διοικητών του ΕΣΥ μακριά από εκδικητικές τακτικές

Ασφυξία στα δημόσια νοσοκομεία λόγω κρίσης – Έξι μήνες αναμονή για ραντεβού

Για κοροϊδία κατηγορούν τον Κουρουμπλή οι εργαζόμενοι τριών νοσοκομείων

Το αντιμνημονιακό μήνυμα Τσίπρα προς όλη την κοινωνία μέσα από την επίσκεψη στο υπ. Υγείας