ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής: Μέχρι τον Ιούνιο η προκήρυξη για προσλήψεις στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Για τις ελλείψεις προσωπικού και φαρμάκων στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» μίλησε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Κουρουμπλής: Μέχρι τον Ιούνιο η προκήρυξη για προσλήψεις στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο θα έχει δημοσιευθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 4.500 ανθρώπων στον τομέα της Υγείας, ενώ δεσμεύτηκε πως θα πάει ο ίδιος προσωπικά στους Επιτρόπους Εργασίας και Υγείας για να υπερασπιστεί τις προσλήψεις αυτές.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα πολυσυζητημένα εισοδηματικά κριτήρια στα φάρμακα, αναφέροντας πως η κατανομή των «βαρών» δεν είναι δίκαιη και πως πραγματοποιείται επί του παρόντος μια τεχνική διαδικασία ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε ένα ποσοστό των ανθρώπων που πληρώνουν αυτή τη στιγμή το μεγάλο συντελεστή (25%) θα πρέπει με βάση τα οικονομικά κριτήρια να μην επιβαρύνεται με το ίδιο ποσό συμμετοχής.

Ο υπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι «μπορεί να βρεθεί κι άλλος τρόπος» και πως η παραπάνω πρόταση δεν είναι οριστική. «Δεν πρόκειται να αυξήσω τη συμμετοχή», δήλωσε κλείνοντας τη συζήτηση επί του θέματος αυτού ο κ. Κουρουμπλής.