ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξανθός: Κανένας αποκλεισμός στους ανασφάλιστους μέχρι την επίσημη υλοποίηση της ΚΥΑ

Κανενός είδους αποκλεισμός ασθενών από τις δημόσιες δομές υγείας, δεν είναι αποδεκτός, δηλώνει κατηγορηματικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με αφορμή ανακριβείς καταγγελίες - όπως τις χαρακτηρίζει- για εμπόδια στην πρόσβαση ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία, μέχρι την επίσημη υλοποίηση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Ξανθός: Κανένας αποκλεισμός στους ανασφάλιστους μέχρι την επίσημη υλοποίηση της ΚΥΑ

Όπως αναφέρει ακόμη ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, «Οι διοικήσεις των Νοσοκομείων οφείλουν αυτή τη μεταβατική περίοδο να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων . Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων θα εγγυηθούν την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα όλων των πολιτών που έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις.

Κεντρική πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης είναι η επίλυση αυτού του μείζονος κοινωνικού προβλήματος που δημιουργήθηκε τη μνημονιακή περίοδο και συνέβαλλε στην ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει ως κορυφαία πολιτική προτεραιότητά του την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στο ΕΣΥ προωθώντας όλα τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης».

Να σημειώσουμε, ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε πριν μερικές ημέρες, επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, επισημαίνοντας πως «παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας, για την υποτιθέμενη κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, οι πόρτες των νοσοκομείων για αυτούς τους ασθενείς παραμένουν κλειστές».

Ο ΙΣΑ ζητά την παρέμβαση του υπουργείου, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός αυτών των ασθενών, αφού σύμφωνα με τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Συλλόγου, «το τελευταίο χρονικό διάστημα, όχι μόνο δεν ξεκίνησε η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, όπως ανακοινώθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερεύσει δραματικά και ακόμα και νοσοκομεία που μέχρι πρόσφατα, εξυπηρετούσαν τους ασθενείς του Ιατρείου, πλέον έκλεισαν τις πόρτες τους στους ανασφάλιστους, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο Σισμανόγλειο».

Διαβάστε ακόμη:

Ανασφάλιστοι: Λήγει σήμερα η δημόσια διαβούλευση - Λίγα αλλά ουσιαστικά τα σχόλια

Καταγγελία ΙΣΑ: Κλειστές οι πόρτες των νοσοκομείων στους ανασφάλιστους