ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τραγικό μήνυμα ΕΝΕ: Όσο λιγοστεύουν οι κλίνες ΜΕΘ τόσο συνάνθρωποί μας θα πεθαίνουν...

Το τραγικό μήνυμα, όσο λιγοστεύουν οι κλίνες ΜΕΘ, τόσο περισσότεροι συνάνθρωποί μας θα πεθαίνουν, στέλνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, με αφορμή τον θάνατο ασθενούς, σε νοσοκομείο, εξαιτίας έλλειψης κλίνης.

Τραγικό μήνυμα ΕΝΕ: Όσο λιγοστεύουν οι κλίνες ΜΕΘ τόσο συνάνθρωποί μας θα πεθαίνουν...

Ειδικότερα, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο ασθενούς στο Νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ, η ΕΝΕ ενημερώνει, ότι το φλέγον θέμα της λήξης των συμβάσεων των νοσηλευτών, που είχαν διατεθεί για τη στελέχωση των ΜΕΘ, παρέμεινε στάσιμο χωρίς διάθεση αναπλήρωσής τους από την Πολιτεία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πάνω στο θέμα ο Πρόεδρος της ΕΝΕ Δημήτρης Σκουτέλης «Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας και όσο λιγοστεύουν οι κλίνες ΜΕΘ, τόσο περισσότεροι συνάνθρωποί μας θα πεθαίνουν».

Σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα της ΕΝΕ Αριστείδη Δάγλα «Το πρόβλημα στις ΜΕΘ, εντοπίζεται ξεκάθαρα στην υποστελέχωση των Μονάδων από νοσηλευτές. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν η Πολιτεία να προχωρήσει σε προσλήψεις συναδέλφων μας».

Η ΕΝΕ με γνώμονα την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας ζητά από τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δει με σοβαρότητα και ευθύνη το θέμα της έλλειψης νοσηλευτών στο ΕΣΥ.

Να θυμίσουμε, ότι μόλις πριν δύιο ημέρες, ο ΙΣΑ, τόνισε ότι το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα και για τον λόγο αυτό, προτείνει στην κυβέρνηση, να ανοίξουν 200 κλίνες ΜΕΘ προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα. Παράλληλα, αναφέρει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η λίστα αναμονής έχει ξεπεράσει το 50 άτομα την ημέρα,

Διαβάστε ακόμη:

IΣΑ: Να ανοίξουν άμεσα 200 κλίνες ΜΕΘ - Ένας ακόμη ασθενής κατέληξε στο Σωτηρία περιμένοντας...

40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ - Τι δηλώνει ο Μπερσίμης