ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης κατά του Ασφαλιστικού

Στην κινητοποίηση του ΠΙΣ και των επιστημονικών φορέων κατά του Ασφαλιστικού, συμμετέχει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης κατά του Ασφαλιστικού

Ειδικότερα, η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην 4ωρη (11πμ-3μμ) στάση εργασίας των γιατρών όλης της χώρας που εργάζονται στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ο ΠΙΣ και όλοι οι επιστημονικοί φορείς την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. στο κέντρο της Αθήνας για το ασφαλιστικό.

Να σημειωθεί, ότι τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Σν τω μεταξύ, ράπισμα κατά του προσχεδίου για το Ασφαλιστικό, έδωσε ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχ. Βλασταράκος στην κοινή συνέντευξη τύπου των επιστημονικών φορέων την Τρίτη, επισημαίνοντας, ότι αυτό έχει καθαρά δημοσιονομικό χαρακτήρα και καλείται να καλύψει τη μείωση των ασφαλιστικών δαπανών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, με την εισφοροδοτική επιδρομή που προβλέπει, όπως είπε, προαναγγέλλει τη μαζική έξοδο, μεγάλου αριθμού ιατρών από το επάγγελμα και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ως αποτέλεσμα θα φέρει την ενδυνάμωση της παραοικονομίας, την υπαλληλοποίηση του ιατρού και τη μετανάστευση μεγάλου και αξιόμαχου ενεργού δυναμικού, ιδίως νέων επιστημόνων.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ: Το Ασφαλιστικό, προαναγγέλλει έξοδο των γιατρών από τον κλάδο & μετατρέπει την Ελλάδα σε τόπο συνταξιούχων