ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει την υγειονομική δράση του στην Ειδομένη, παρά τις αντίξοες συνθήκες

Συνεχίζει την επιχειρησιακή υγειονομική δράση με τις μονάδες του (επιστημονικό προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό), οι οποίες θα παραμείνουν όσο χρειαστεί στην περιοχή, το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει την υγειονομική δράση του στην Ειδομένη, παρά τις αντίξοες συνθήκες

Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Κέντρου.

Τα υγειονομικά προβλήματα αντιμετωπίζονται από τα κλιμάκια που ελέγχουν και επιτηρούν επιδημιολογικά με αρτιότητα τον καταυλισμό.

Σε κάθε περίπτωση το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα απευθύνει έκκληση προς τους πρόσφυγες-μετανάστες με φυλλάδιο που θα μοιραστεί στη γλώσσα τους να μετακινηθούν σε οργανωμένους από την πολιτεία στεγασμένους χώρους, για να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες που καθιστούν δυσμενή τη διαβίωσή τους και να τύχουν ολοκληρωμένης υγειονομικής και διατροφικής περίθαλψης.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Κέντρου καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αναφέρθηκε στην ανάγκη να οργανωθούν τα προσφυγικά Κέντρα σε οικιστικές δομές, προκειμένου τα παιδιά των προσφύγων να έχουν καλή υγεία και παιδεία.

Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει αύριο στην Συρία και οι πρόσφυγες θα μείνουν στην χώρα μας για μεγάλο διάστημα, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι δεν τίθεται θέμα υγειονομικής βόμβας ωστόσο δεν γνωρίζουμε είναι αλήθεια, το επιδημιολογικό προφίλ των προσφύγων, καθώς ο πόλεμος διέλυσε το σύστημα υγείας της Συρίας. Ο πρόεδρος του Κέντρου επεσήμανε ακόμη, ότι κάποιοι ανόητοι άνθρωποι μίλησαν για υγειονομική βόμβα, προσθέτοντας, ότι μήπως εμείς στην Ελλάδα, δεν βιώνουμε ξανά ξεχασμένα νοσήματα όπως ελονοσία και φυματίωση;

Επεσήμανε τέλος, ότι το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό θέμα αλλά ευρωπαϊκό και πρέπει να απασχολήσει έντονα την συντεταγμένη Πολιτεία.

Διαβάστε ακόμη:

Προσφυγικό: Στέγη σε 250 μητέρες και παιδιά προσφέρει το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Επιπλέον 6.000 εμβόλια από το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη για πρόσφυγες και Έλληνες