ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στις επάλξεις και πάλι οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την κατάργηση των συνταξιούχων του ΤΣΑΥ

Στις επάλξεις δηλώνουν για ακόμη μία φορά οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την κατάργηση από την κυβέρνηση των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ, ενώ παράλληα, στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες, ότι τα φαρμακεία μπορούν να γίνουν ξανά, εκλογικά κέντρα και να διαλύσουν και αυτήν την κυβέρνηση, όπως έπραξαν και με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Στις επάλξεις και πάλι οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την κατάργηση των συνταξιούχων του ΤΣΑΥ

Για μια ακόμη φορά η σημερινή κυβέρνηση με ληστρικό τρόπο και αιφνιδιαστικά, καταργεί τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ και με αοριστολογίες προσπαθεί να «μπαλώσει» την υπεξαίρεση των εισφορών που κατέβαλαν μέχρι σήμερα οι υγειονομικοί.

Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στο άρθρο 94 παρ. 5 αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κλάδος των μονοσυνταξιούχων καταργείται και μάλιστα αναδρομικά... από 1.1.2016.

Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αποφασίσει σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Δευτέρα, τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

Το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, κυνικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης γίνεται κεντρικά.

Τον Νοέμβριο του 2015, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που προβλέπει, πρώτον την δημιουργία κοινού ταμείου, και δεύτερον, την υποχρέωση όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης να τοποθετήσουν το αποθεματικό τους εκεί».
Μπροστά στις δυσμενείς αυτές εξελίξεις ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί για την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΠΦΣ, σύσκεψη των προέδρων των δευτεροβαθμίων υγειονομικών συλλόγων , για να χαράξουν κοινή γραμμή αντίδρασης και αντίθεσης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταδικάζει τις κυβερνητικές επιλογές και μεθοδεύσεις και παράλληλα αναμένει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην συμπράξουν στην ασφαλιστική καταδίκη των υγειονομικών και να αντιδράσουν έμπρακτα.
Τα Φαρμακεία μπορούν να ξαναγίνουν εκλογικά κέντρα καταδίκης των μνημονιακών πολιτικών αποφάσεων και αυτής της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη:

ΌΧΙ του υγειονομικού κόσμου στην «ληστεία» της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΣΥ στην ΤτΕ