ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Να εξετάσει το θέμα με τις παραιτήσεις των ιατρών του ΕΣΥ, ζητά ο ΙΣΑ από την ηγεσία του υπ. Υγείας

Να εξετάσει το θέμα που έχει προκύψει με τις παραιτήσεις των ιατρών του ΕΣΥ που προηγήθηκαν της ψήφισης του ασφαλιστικού Νομοσχεδίου ώστε να θεωρηθούν ως αιτήσεις συνταξιοδότησης, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Να εξετάσει το θέμα με τις παραιτήσεις των ιατρών του ΕΣΥ, ζητά ο ΙΣΑ από την ηγεσία του υπ. Υγείας

Είναι πραγματικά άδικο ιατροί που συνταξιοδοτούνται έως το τέλος του 2016 και έχουν ήδη παραιτηθεί να χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με το παλαιό ευνοϊκότερο καθεστώς, αναφέρει ο ΙΣΑ.

Εν τω μεταξύ ο ΙΣΑ, με φορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, είχε απευθύνει ύστατη έκκληση στους συναδέλφους ιατρούς και γενικότερα στους υγειονομικούς βουλευτές, να αναλάβουν τις ευθύνες που εκπηγάζουν από το λειτούργημα, ζητώντας τους να αναλογιστούν την προσωπική ιστορική ευθύνη που έχουν, καλώντας τους να καταψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο πάσχει στη φιλοσοφία και τον πυρήνα του. Τώρα είναι η σειρά των βουλευτών να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ θα εξεταστεί το ερώτημα της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο εκείνων που θα ψηφίσουν θετικά.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ: Να διερευνηθούν οι ευθύνες για τη διαχρονική κατάρρευση του Συστήματος Υγείας