ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το «Αττικόν»

Όλοι οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» συγκεντρώθηκαν σήμερα, από τις 8 το πρωί, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δίωρη προγραμματισμένη διαμαρτυρία που είχαν εξαγγείλει προ ημερών.

Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το «Αττικόν»

Οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν» διαμαρτύρονται κατά κύριο λόγο για την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και για την υποχρηματοδότηση και για την άρνηση παράτασης των συμβάσεων των 5μηνιτών, οι οποίες έληξαν τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, κ. Μιχάλης Ρίζος, από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχουν έρθει μέσω προσλήψεων μόνο 4 μόνιμοι εργαζόμενοι, τη στιγμή που έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους 19 (για συνταξιοδοτικούς και άλλους λόγους). Προσθέτοντας στον αριθμό αυτό τις περίπου 320 κενές οργανικές θέσεις, εύλογα προκύπτει ότι η λειτουργία του νοσοκομείου δεν μπορεί να εκτελεστεί ομαλά.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εργάζονται χωρίς τα νόμιμα ρεπό –ορισμένοι εκτελούν βάρδιες ακόμη και 7 ημέρες την εβδομάδα–, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που κάνουν διπλές βάρδιες.

Η υποχρηματοδότηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει οδηγήσει επίσης σε υπολειτουργία των κλινών εντατικής θεραπείας αλλά και των χειρουργικών κλινών, ενώ βασικά μηχανήματα (π.χ. αναπνευστήρες, μαγνητικός τομογράφος και άλλα ακτινολογικά μηχανήματα) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επειδή δεν έχει γίνει η απαραίτητη συντήρηση, ανέφερε ο κ. Ρίζος.

Διαβάστε επίσης:

Το «Αττικόν» κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα - Δίωρη διαμαρτυρία των εργαζομένων