ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επικριτικός ο ΟΕΝΓΕ για τις τιμές των γενοσήμων

«Εάν ο κ. Γεωργιάδης ήθελε να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη το πρώτο πουόφειλε να κάνει, ήταν να μειώσει τις τιμές των γενοσήμων, κατεβάζοντάς τις σταευρωπαϊκά επίπεδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσηπου εξέδωσε την Τρίτη σχετικά με τις τιμές των γενοσήμων
Επικριτικός ο ΟΕΝΓΕ για τις τιμές των γενοσήμων

«Εάν ο κ. Γεωργιάδης ήθελε να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη το πρώτο πουόφειλε να κάνει, ήταν να μειώσει τις τιμές των γενοσήμων, κατεβάζοντάς τις σταευρωπαϊκά επίπεδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσηπου εξέδωσε την Τρίτη σχετικά με τις τιμές των γενοσήμων, συμπληρώνοντας ότι «τουναντίον,συνεχίζει να διατηρεί τιμές γενοσήμων έως και 880% ακριβότερες των τιμών πουισχύουν σε άλλες χώρες!»

«Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει υπέρμαχος των γενοσήμων, ισχυριζόμενος πως είναιφθηνότερα και η χρήση τους θα μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας. Μάλιστα επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς εναντίον των γιατρών,λέγοντας πως όποιος δεν συνταγογραφεί γενόσημα είναι ύποπτος χρηματισμού («ταπαίρνει» κατά την υπουργική αργκό).

Διατηρούμε πολλές αμφιβολίες για τηνειλικρίνεια του υπουργού», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρνάβας.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΟΕΝΓΕ, αφήνει υπονοούμενο για τα κίνητρα του υπουργού«ώστε να διατηρεί εξωφρενικά υψηλές τιμές»

Τέλος η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι «όντως τα γενόσημα μπορούν να καταλάβουν σημαντικόμερίδιο στη θεραπεία των ασθενών αρκεί να είναι ασφαλή, τακτικά ελεγχόμενα απότον ΕΟΦ και φθηνά».

«Εάν μπορεί το υπουργείο Υγείας να εξασφαλίσει αυτές τις προϋποθέσεις ας τοπει ευθέως. Εάν όχι ας πάψει τις κραυγές και τις ύβρεις και ας σιωπήσει αποδεχόμενοτην ανικανότητά του», καταλήγει.