ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το 12ο Healthworld με προτάσεις για την ανασυγκρότηση μετά το Μνημόνιο

 Mε τίτλο: «Από το Μνημόνιο στην Ανασυγκρότηση του Υγειονομικού Τομέα», το  Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει  την Πέμπτη και Παρασκευή 19 και 20 Σεπτεμβρίου, το 12o  Συνέδριο HEALTHWORLD στο ξενοδοχείο Ledra Marriott.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και υπό την αιγίδα του ΣΦΕΕ.

 

Το 12ο Healthworld με προτάσεις για την ανασυγκρότηση μετά το Μνημόνιο

Mε τίτλο: «Από τοΜνημόνιο στην Ανασυγκρότηση του Υγειονομικού Τομέα», το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριοδιοργανώνει την Πέμπτη και Παρασκευή 19και 20 Σεπτεμβρίου, το 12o Συνέδριο HEALTHWORLD στοξενοδοχείο Ledra Marriott.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και υπό τηναιγίδα του ΣΦΕΕ.

Το Ελληνο Αμερικανικό Επιμελητήριο, μέσα από τις εργασίες του 12ουΣυνεδρίου HealthWorld 2013, επιχειρεί να προσεγγίσει ολοκληρωμένα το θέματης Ανασυγκρότησης του Υγειονομικού Τομέα πέρα από τις Μνημονιακές υποχρεώσειςκαι να προτείνει βιώσιμες και λειτουργικές λύσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερόπεριβάλλον λειτουργίας, για όλους τους λειτουργούς της Υγείας.


Η θεματολογία του Συνεδρίου δίνει έμφαση στην επικαιρότητα, με εστίασηστις τρέχουσες ανάγκες, τάσεις, οδηγίες, εκτιμήσεις και δρώμενα στο εσωτερικόκαι διεθνές γίγνεσθαι ώστε να διατυπωθούν προτάσεις και να σχεδιαστούνσυνεργίες οι οποίες θα οδηγήσουν στην προσφορά ενός ευρέως φάσματος ποιοτικώνυπηρεσιών υγείας.

Αδήριτη είναι πλέον η ανάγκη ουσιαστικής συζήτησης μεταξύ φορέων υγείας καικράτους με κοινό στόχο την ομαλή, δίκαιη και διαφανή λειτουργία ενός συστήματοςυγείας, ταγμένου στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Οι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι:

· Η Ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ ως προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα τουΙατροασφαλιστικού Συστήματος

· Η Καινοτομία και ο Έλεγχος της Φαρμακευτικής Δαπάνης

· H Απόδοση των Επενδύσεων σε Καινοτόμες Τεχνολογίες και Υλικά

· Η Διασφάλιση της Ποιότητας και της Καταλληλότητας της ΥγειονομικήςΠερίθαλψης

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με ανοιχτή συζήτηση “DEBATE” μεθέμα: Τεκμηρίωση και Συναίνεση ως προαπαιτούμενα μιας «παραγωγικήςπολιτικής», με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων υπηρεσιών υγείας.

Με αφορμή την διοργάνωση του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Ελληνο-ΑμερικανικούΕμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε σχετικά:«Στην δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελληνική οικονομία, η αναμόρφωση τουΣυστήματος Υγείας κρίνεται απολύτως αναγκαία, ώστε στο μέτρο τωνσημερινών δυνατοτήτων να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικώνυγειονομικών υπηρεσιών στους πολίτες.