ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πλωτό νοσοκομείο για τους Ακρίτες του Αιγαίου

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στουςακρίτες του Αιγαίου, προσφέρει το πλωτό νοσοκομειακό πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ». Το ταξίδι του Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως«ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» του Πολεμικού Ναυτικού

Πλωτό νοσοκομείο για τους Ακρίτες του Αιγαίου

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στουςακρίτες του Αιγαίου, προσφέρει το πλωτό νοσοκομειακό πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ».

Το ταξίδι του Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως«ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε το ταξίδι του στις 9 Σεπτεμβρίουαπό τον ναύσταθμο Σαλαμίνας, με πρώτο σταθμό τη Γαύδο.

Το ταξίδι του «Προμηθέα», θαολοκληρωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα εξετάσει κατοίκους της Ανάφης, της Αμοργού,του Αγαθονησίου, της Δονούσας, της Σχοινούσας, της Ηρακλειάς, της Ίου και τηςΣίκινου.

Το πλοίο διαθέτει πλήρη θεραπευτικήμονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, θάλαμο ασθενών,ακτινολογικό- μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Στο πλοίο επιβαίνει ιατρική ομάδα πουαποτελείται από γενικός χειρουργό, παθολόγο, καρδιολόγο, γυναικολόγο, ακτινολόγο,οφθαλμίατρο, παιδίατρο, μικροβιολόγο, οδοντίατρο, καθώς επίσης και τέσσεριςνοσηλευτές.

Σκοπός το πλοίου είναι η κάλυψη τωναναγκών προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων τωνμικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, ενώ στόχος τουυπουργείου είναι το πλοίο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στους κατοίκους τωνακριτικών νησιών, τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο.

Τέλος, στη Σχοινούσα, που βρέθηκεχθες ο «Προμηθέας», εξετάστηκαν 40 πολίτες, ενώ μετά την ολοκλήρωση τουταξιδιού θα βγουν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τη δράση του.