ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μηνυτήρια αναφορά του ΠΙΣ για τους επίορκους γιατρούς

Το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγουέπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του, συναντήθηκεσήμερα το μεσημέρι με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη
Μηνυτήρια αναφορά του ΠΙΣ για τους επίορκους γιατρούς

Το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγουέπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του, συναντήθηκεσήμερα το μεσημέρι με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε να γίνεικάθαρση σε κάθε επίπεδο προκειμένου να απαλλαγεί ο χώρος της υγείας απόεκείνους που εγκλημάτησαν, διαπόμπευσαν και διαπομπεύουν με τη στάση τους τονευαίσθητο χώρο της υγείας και δημιούργησαν κινδύνους στην περίθαλψη τουελληνικού λαού.

Το Προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγουεπεσήμανε στην κ. Εισαγγελέα ότι «οΙατρικός Κόσμος έχει γίνει δέκτης κατασυκοφάντησης διαχρονικά από την πολιτικήηγεσία και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τις έκνομες πράξεις μελών του. Ωςαποτέλεσμα, ζητάει από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ευθύνες για τις πράξειςκαι τις παραλήψεις όλων των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, αρχίζοντας από ταπολιτικά στελέχη και συμπεριλαμβάνοντας και κάθε υγειονομικό φορέα, ιατρικό καιμη, που συνετέλεσε στη μεγάλη αύξηση των δαπανών υγείας την προηγούμενηδεκαετία. Περαιτέρω, η μεγάληαύξηση των φαρμακευτικών δαπανών κυρίως από τη διαμόρφωση των τιμών σεδυσθεώρητα ύψη αλλά και από άλλες έκνομες ενέργειες, καθώς επίσης και τωνυγειονομικών υλικών, δημιούργησαν ένα μεγάλο κόστος, τα αποτελέσματα του οποίουβιώνουμε σήμερα όλοι μας.»

Επίσης,κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα των κινδύνων στη δημόσιαυγεία από την έξαρση μεταδοτικών νοσημάτων λόγω κρίσης, κακών συνθηκών υγιεινήςσε χώρους εργασίας, διαβίωσης και κοινής ωφέλειας, τον υποσιτισμό νεαρώνπαιδιών, ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων, από τη ρύπανση του περιβάλλοντοςμε την επικείμενη αύξηση των ρύπων της αιθαλομίχλης του επερχόμενου χειμώνακαθώς και άλλους κινδύνους που ελλοχεύουν ως αποτέλεσμα της ανθρωπιστικήςκρίσης που βιώνουμε.