ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Απεργούν και οι γιατροί την Τρίτη και την Τετάρτη

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σ΄ όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η ΟΕΝΓΕ.
Απεργούν και οι γιατροί την Τρίτη και την Τετάρτη

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουνστην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, καθώς καιστα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σ΄ όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η ΟΕΝΓΕ.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας σε δηλωσή του μεαφορμή την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρει ότι με δεδομένα τααστρονομικά ποσοστά ανασφάλιστων, τα οποία συνιστούν πλέον υγειονομική βόμβαστα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας απαιτούμε την καθολική, ελεύθερη,δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, τις οποίεςοφείλει να καλύπτει εξ ολοκλήρου ο κρατικός προϋπολογισμός.

Η ΟΕΝΓΕ προχωρά στην κινητοποίηση αυτή, διεκδικώντας:

--να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο, κανένα Τμήμα, κανένανοσηλευτικό κρεβάτι και να πάψει άμεσα η άθλια επιχείρηση εκκένωσηςΝοσοκομείων, η οποία σύντομα θα επεκταθεί στην περιφέρεια, εξαφανίζοντας απότον υγειονομικό χάρτη άλλα 40 Νοσοκομεία.

--να χρηματοδοτηθούν τα δημόσια Νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν ν΄ανταποκριθούν στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού. Η ΟΕΝΓΕ υπενθυμίζει ότι ημνημονιακή πολιτική των τριών τελευταίων ετών έχει μειώσει στο μισό τηχρηματοδότηση των Νοσοκομείων για τις λειτουργικές δαπάνες (από 3,2 σε 1,6 διςευρώ).

--να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,τα οποία διαρκώς διευρύνονται. Αυτή τη στιγμή λείπουν από τα Νοσοκομεία 6500γιατροί και 22.000 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

--να στηριχτεί ο ΕΟΠΥΥ και να εγκαταλειφτούν οι καταστροφικοίσχεδιασμοί της Task Force και των «ειδημόνων» που συστήνουν διάλυση των δομώντου.