ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Να παρέμβει ο πρωθυπουργός για το εισιτήριο των 25 ευρώ

Να παρέμβει άμεσα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ακυρωθεί ηαπόφαση η οποία θα επιβάλλει στους νοσηλευόμενους στο ΕΣΥ να καταβάλλουν απότην 1η Ιανουαρίου 2014 οικονομική συμμετοχή 25 ευρώ για τη νοσηλεία τους στανοσοκομεία,  ζητά με ανακοίνωση πουεξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
ΠΙΣ: Να παρέμβει ο πρωθυπουργός για το εισιτήριο των 25 ευρώ

Να παρέμβει άμεσα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ακυρωθεί ηαπόφαση η οποία θα επιβάλλει στους νοσηλευόμενους στο ΕΣΥ να καταβάλλουν απότην 1η Ιανουαρίου 2014 οικονομική συμμετοχή 25 ευρώ για τη νοσηλεία τους στανοσοκομεία, ζητά με ανακοίνωση πουεξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

"Ο ΠανελλήνιοςΙατρικός Σύλλογος ζητά από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να ενσκήψουν πάνωστην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα και να προβούν σε όλες τιςαναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να σταματήσουν τα θύματα στο χώρο της υγείαςπου με την περιοριστική πολιτική της τρόικας και του μνημονίου ολοένααυξάνονται.

Είναι απαράδεκτο να αναζητούμε από τουςπολίτες που αδυνατούν να προμηθευτούν σήμερα και «το γάλα των παιδιών τους» να πληρώνουν 25 ευρώ με την είσοδό τους στο νοσοκομείο.

Είναι απαράδεκτο να μην έχουν την ευχέρειαόλοι οι πολίτες (ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι) να λαμβάνουν υπηρεσίες από τιςΔημόσιες δομές υγείας.

Είναι αδιανόητο οι πολίτες να πληρώνουν τοτίμημα με το υστέρημά τους, προκειμένου να ενισχύσουν την περίθαλψη του λαούπου τόσα χρόνια οι επιτήδειοι και έμποροι της υγείας, την εκμεταλλεύτηκαν καιεγκλημάτησαν σε βάρος της."