ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εξαντλήθηκαν οι προυπολογισμοί των νοσοκομείων για το 2013

Σε οριακό σημείο είναι η οικονομική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς οι πιστώσεις των προυπολογισμών τους για φέτος, έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, τρεις μήνες πριν κλείσει το 2013.
Εξαντλήθηκαν οι προυπολογισμοί των νοσοκομείων για το 2013

Σε οριακόσημείο είναι η οικονομική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς οιπιστώσεις των προυπολογισμών τους για φέτος, έχουν αρχίσει να εξαντλούνται,τρεις μήνες πριν κλείσει το 2013.

Ακόμα και ένααπό τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, το Λαικό, βρίσκεται σε οριακό σημείοκαι σε λίγες ημέρες δε θα μπορεί ούτε φάρμακα να προμηθευθεί, αλλά ούτε και ναδιαθέσει στους ασθενείς, αφού το στοκ που έχει στις αποθήκες του είναι πολύπεριορισμένο.

Στην ίδια καιχειρότερη κατάσταση είναι τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, με τουςδιοικητές να προσπαθούν να εξοικονομήσουν πόρους από όλους τους κωδικούς τωνπρουπολογισμών που διαχειρίζεται το κάθε νοσοκομείο, προκειμένου να καλύψουντις άμεσες ανάγκες.

Σημειώνεται ότι ήδη το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και το ΝοσοκομείοΑγία Βαρβάρα έχουν διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους στουςεξωτερικούς ασθενείς.