ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Θα παρακρατούν τις συντάξεις των ψυχικά ασθενών στα Ψυχιατρεία!

Στη νομοθετική ρύθμιση της παρακράτησης των συντάξεων των ψυχικά ασθενών από τις διοίκησεις των Ψυχιατρείων, στα οποία νοσηλεύονται, πρόκειται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, με το αιτιολογικό της κάλυψης μέρους του κόστους της μακροχρόνιας νοσηλεία τους στα ψυχιατρικά ιδρύματα.

Θα παρακρατούν τις συντάξεις των ψυχικά ασθενών στα Ψυχιατρεία!

Στη νομοθετική ρύθμιση της παρακράτησης των συντάξεωντων ψυχικά ασθενών από τις διοίκησεις των Ψυχιατρείων, στα οποία νοσηλεύονται,πρόκειται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, με το αιτιολογικό τηςκάλυψης μέρους του κόστους της μακροχρόνιας νοσηλεία τους στα ψυχιατρικάιδρύματα.

Το θέμα έχει αναλάβει η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή,η οποία συναντήθηκε την Παρασκευή με εκπροσώπους των Συλλόγων Ασθενών ΨυχικήςΥγείας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος της παρακράτησης των συντάξεων των ψυχικάασθενών από την διοίκηση των νοσοκομείων. Συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, μεπρώτη συνάντηση την προσεχή Δευτέρα στις 9 το πρωί.

¨Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της υφυπουργού «επιθυμία όλων είναι ναολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, πάντα μεγνώμονα την προστασία της αξιοπρέπειας των ασθενών και παράλληλα με σεβασμό στοδικαίωμα της αυτοδιαχείρισης των ατομικών περιουσιακών τους στοιχείων, όπουυπάρχει το περιθώριο».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής Ιωαννίνωνκος Μαντάς Χρήστος και εκπρόσωποι των εργαζομένων του Ψυχιατρικού ΝοσοκομείουΑττικής, ενώ συμμετείχε και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας, κυρίαΚουλούρη.