ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Λουκέτο στο ιστορικό ίδρυμα για τυφλούς «Λασκαρίδειος Στέγη»

Το αιφνίδιο κλείσιμο του ιστορικού ιδρύματος για τυφλούς«Λασκαρίδειος Στέγη» στο Μαρούσι, καταγγέλουν η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), και το σωματείο – μέλος τηςΠανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ.).
Λουκέτο στο ιστορικό ίδρυμα για τυφλούς «Λασκαρίδειος Στέγη»

Το αιφνίδιο κλείσιμο του ιστορικού ιδρύματος για τυφλούς«Λασκαρίδειος Στέγη» στο Μαρούσι, καταγγέλουν η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), και το σωματείο – μέλος τηςΠανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ.).

Το Ίδρυμα από το 1938έως και το καλοκαίρι του 2013 παρείχε ανελλιπώς, φιλοξενία σε άπορες ενήλικεςτυφλές γυναίκες, αλλά το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματαεπιβίωσης.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών καταγγέλει το διοικητικόσυμβούλιο του Ιδρύματος ότι αρνείται να συναντηθεί με τους υπέυθυνους φορείςτων τυφλών και ζητά να διευκρινιστούν οι οικονομικές συνθήκες κάτω από τιςοποίες μπήκε λουκέτο στο ίδρυμα.

Επίσης, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών μελετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη μεσκοπό το διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τη διάλυση και θέση σεεκκαθάριση του Ιδρύματος και να περιέλθουν τελικά όλα τα περιουσιακά στοιχείατου ιδρύματος στο Κ.Ε.Α.Τ., ως μόνο αρμόδιο να συνεχίσει τη λειτουργία του, μεάξονα τους σκοπούς των δωρητών προς όφελος των τυφλών της Χώρας.