ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΕΝΓΕ: Φαύλο το σύστημα των κομματικών διοικητών

Την έντονη αντίδρασή της για τις επικείμενες κρίσεις των διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, οι οποίοι θα έχουν πολιτικό χρώμα, όπως έχει εξαγγείλει η ηγεσία του υπουργείουΥγείας, εκφράζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
ΟΕΝΓΕ: Φαύλο το σύστημα των κομματικών διοικητών

Την έντονη αντίδρασή της για τις επικείμενες κρίσεις των διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, οι οποίοι θα έχουν πολιτικό χρώμα, όπως έχει εξαγγείλει η ηγεσία του υπουργείουΥγείας, εκφράζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Το φαινόμενο συνιστά μιααπό τις απεχθέστερες μορφές φαυλότητας, κομματισμού και αναξιοκρατίας,σημειώνει η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

«Τα Νοσοκομεία της χώρας, βασανίζονταιαπό οικονομική και λειτουργική παράλυση. Δυστυχώς εδώ και καιρό έχουν παραλύσεικαι διοικητικά. Αιτία οι διαρκείς αναβολές στην έλευση νέων διοικητών, οιοποίοι επιλέχθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού με τα δεδομένα της τότε τρικομματικής κυβέρνησης,δεν τοποθετήθηκαν όμως λόγω αλλαγής υπουργού. Τώρα οι διοικητές επιλέγονται εκνέου από τον κ. Γεωργιάδη με τα δεδομένα της δικομματικής συγκυβέρνησηςκαι μοιράζονται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αναλογία 3 προς 1».

Και προσθέτει: η ΟΕΝΓΕ «Χιλιάδεςεξειδικευμένοι επιστήμονες κρίνονται από τον κ. Γεωργιάδη ως ανίκανοι ναδιοικήσουν τα Νοσοκομεία και επιλέγονται κομματικά εγκάθετοι, προκειμένου ναεκτελούν αδιαμαρτύρητα τις εντολές και να συλλέγουν ψήφους για λογαριασμό τωνδύο κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα. Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης καιτου κ. Γεωργιάδη για το δημόσιο συμφέρον».

Ας διορίσουν όμως τουςεκλεκτούς τους, ώστε να τελειώνουμε με τη διαλυτική αυτή εκκρεμότητα και ναδιεκπεραιωθούν τουλάχιστον γραφειοκρατικά ζητήματα που λιμνάζουν εδώ και μήνεςστα Νοσοκομεία.».