ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Με συνθήματα υποδέχθηκαν τον Άδωνι στο Μεταξά

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν το πρωί τον υπουργό ΥγείαςΆδωνι Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μεταξά.

Με συνθήματα υποδέχθηκαν τον Άδωνι στο Μεταξά

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν το πρωί τον υπουργό ΥγείαςΆδωνι Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μεταξά.

Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη λειτουργία του συστήματοςαναίμακτης στερεοτακτικής βιοψίας βλαβών για τον καρκίνο μαστού (B.L.E.S).

Οι εργαζόμενοι από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στηνπύλη του νοσοκομείου για να «υποδεχθούν» τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπωςδήλωσε στους δημοσιογράφους η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων τουνοσοκομείου «Μεταξά», οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν στην εγκατάσταση του νέουσυστήματος , αντίθετα χαίρονται, αλλά το νοσοκομείο έχει τεράστια προβλήματααπό την έλλειψη υλικών και την έλλειψη προσωπικού. Αυτή τη στιγμή στονοσοκομείο, είναι κλειστά 58 κρεβάτια νοσηλείας, 2 χειρουργικά τραπέζια, 5κλίνες ΜΕΘ και 20 κρεβάτια ακτινοθεραπείας. Ταυτόχρονα, η λίστα αναμονής για τουςασθενείς με καρκίνο είναι 2-3 μήνες.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου συστηματος αναίμακτης στερεοτακτικής βιοψίας βλαβών για τον καρκίνο μαστού (B.L.E.S) ο κ.Γεωργιάδης ευχαρίστησε θερμά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη δωρεά τουκαινοτόμου μηχανήματος στο νοσοκομείο «Μεταξά». Αναγνωρίζοντας πόσο μεγάλεςείναι οι ανάγκες και πόσο δύσκολος ο αγώνας κατά του καρκίνου, ανακοίνωσε τηναπόφασή του να προμηθευτεί το νοσοκομείο αξονικό τομογράφο. Τόνισε μάλιστα ότιη επένδυση στην τεχνολογία, παρά τους μειούμενους προϋπολογισμούς, είναιπροτεραιότητα.

«Είναι βέβαιο ότι χιλιάδεςγυναίκες θα ευεργετηθούν διαχρονικά. Απομένει οι γιατροί και οι νοσηλευτές νααγκαλιάσουν τη νέα αυτή δομή και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές του» τόνισε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Μαραγκάκη, σημειώνοντας ότι «στο νοσοκομείο εισάγονται ετησίως περίπου28.500 ασθενείς και από αυτούς οι 4.200 είναι γυναίκες, που χειρουργούνται γιαβλάβες του μαστού. Εξ αυτών των βλαβών το 35 με 40% αποδεικνύονται καλοήθης, μεσυνέπεια να υπάρχει η δυνατότητα αποφυγής χειρουργείου για αξιοσημείωτο αριθμόπεριστατικών. Σε σχέση με τις περιπτώσεις κακοήθειας, το όφελος από τη βιοψίαμε το σύστημα B.L.E.S. είναι σημαντικό, διότι χάρη στα πλεονεκτήματά του οι γυναίκεςξεπερνούν το φόβο της επίσκεψης στο γιατρό και της διερεύνησης των ύποπτωνσημείων, επιτυγχάνοντας έτσι έγκαιρη διάγνωση, η οποία αυξάνει κατακόρυφα τιςπιθανότητες ίασης».