ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ελληνορωσικές συμπράξεις στον Ιατρικό Τουρισμό

Στην αγορά της Ρωσίας επιχειρούν να εισβάλλουν και μάλιστα με μεγάλεςπροσδοκίες έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να «χτίσουν» την κατάλληλη πλατφόρμαγια να αναπτύξουν τον Ιατρικό Τουρισμό.
Ελληνορωσικές συμπράξεις στον Ιατρικό Τουρισμό

Στην αγορά της Ρωσίας επιχειρούν να εισβάλλουν και μάλιστα με μεγάλεςπροσδοκίες έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να «χτίσουν» την κατάλληλη πλατφόρμαγια να αναπτύξουν τον Ιατρικό Τουρισμό.

Ηδη, όπως προέκυψε από το 2ο Greek Medical& Health Tourism Workshop,στη Μόσχα, οι Ρώσοι ενδιαφέρονται σοβαρά για Κέντρα Spa καιγενικότερα Κέντρα Ευεξίας στην χώρα μας, αλλά και για την υψηλή ποιότητα των γιατρώνκαι των ιδιωτικών Κλινικών, ενώ από το συνέδριο έγινε γνωστό, ότι οι Ρώσοιέκλεισαν ήδη τα πρώτα συμβόλαια με ελληνικά ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Να σημειωθεί ότι η ρωσική αγορά που σχετίζεται με τον ιατρικό τουρισμόανέρχεται σε 300.000 τουρίστες περίπου, με ετήσιο ρυθμό αύξησης κατά 20%.

Στην εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 792 επαγγελματικέςσυναντήσεις, από το σύνολο των 276 επισκεπτών, η πλειονότητα των οποίωναποτελείτο από Facilitators, Tour Operators, ταξιδιωτικά γραφεία, ενώπαρευρέθησαν και 21 εκπρόσωποι των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών της Ρωσίας.Ταυτόχρονα, το κοινό εμπλουτίστηκε και από ομάδες ιατρών οι οποίοιενδιαφέρονταν να εξασφαλίσουν στους ασθενείς τους διαφορετικά είδηαποκατάστασης και θεραπείας, σε συνδυασμό με διακοπές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο αν. Υπουργός Τουρισμού της ΟμοσπονδιακήςΚυβέρνησης της Ρωσίας και αρμόδιος για τον εξερχόμενο τουρισμό, GrigorySarishvili, εξέφρασε στα ΜΜΕ της Ρωσίας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδαεισέρχεται στο επιχειρησιακό πλάνο των Ρώσων τουριστών υγείας για το προσεχέςέτος, εκφράζοντας την έκπληξη του για την ποιότητα των ελληνικών κλινικών καιτων εξειδικευμένων κέντρων υγείας.

Όπως επισήμανε ο κ. Sarishvili, το 2014 η αύξηση από τη ρωσική αγορά προςτην Ελλάδα θεωρείται δεδομένη σε ποσοστό άνω του 15% σε σχέση με το 2014,επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός υγείας μπορεί να φέρνει στην Ελλάδα Ρώσουςεπισκέπτες όλο το χρόνο. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναιιδιαίτερα ανταγωνιστικές στον κλάδο υγείας, προοπτική που αναμένεται να επιφέρειπεραιτέρω ζήτηση στον προορισμό.


Ο αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού της Ρωσίας ζήτησε από την ελληνική πλευρά, τηνενίσχυση του brand τουΤουρισμού Υγείας της Ελλάδας στη Ρωσία και το 2014, πιστεύοντας ότι η χώρα μαςμπορεί να γίνει ο αγαπημένος προορισμός των Ρώσων και για προγράμματααποκατάστασης και ευεξίας.

Ο Ανώτερος Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων της Ελληνικής Πρεσβείαςστη Μόσχα κ. Ηλίας Θανασάς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανέπτυξε τις υψηλέςδυνατότητες του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα«προϊόν» που μπορεί να αναπτυχθεί σε παράλληλους δρόμους με τους ανοδικούςρυθμούς που παρατηρούνται στην κίνηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσίαπρος την Ελλάδα. Ο κ. Θανασάς υποστήριξε ότι ο κλάδος των Thermal Spa στηνΕλλάδα αποτελεί ένα «κοιμώμενο γίγαντα» που ενδιαφέρει άμεσα το Ρώσο τουρίστα.

Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Tour Operators της Ρωσίας Maya Lomidzeσυμπλήρωσε ότι η Ελλάδα εμπλουτίζοντας το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν τηςυποδηλώνει το ενδιαφέρον της για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και τηνπροσέλκυση τουριστών υψηλού βαλαντίου. Όπως τόνισε, η ρωσική αγορά πουσχετίζεται με τον ιατρικό τουρισμό ανέρχεται σε 300.000 τουρίστες περίπου, μεετήσιο ρυθμό αύξησης κατά 20%.